Vali Öksüz Yusufpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi

Vali Öksüz Yusufpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi

Kars Valisi Türker Öksüz, Yusufpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Zahit Doğu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ile birlikte mahalle sakinleri ile bir araya gelen Vali Öksüz, devletin tüm ilgili kurum ve temsilcileri ile birlikte vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

Eski Kent Kulübünde mahalle halkı ile bir araya gelen Vali Öksüz’e; Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Müftü Yusuf Eviş, Sağlık Müdürü Dr. Zakir Lazoğlu, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Tuncer Tekin, Alile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Çiğdem Aydın, İdare ve Denetim Müdürü Metin Demiroğlu ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyyid Müçteba Erdem de eşlik etti.

Burada Yusufpaşa Mahallesi Muhtarı A. Ferit Koç ve mahalle sakinleri tarafından ilgi ve memnuniyetle karşılanan Vali Öksüz, göreve geldiği günden bu zamana kadar il merkezinde ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek her türden sorunlarını dinlediklerini ve çözüm ürettiklerini söyledi.

İl merkezindeki mahallelerin sorunlarının öncelikli olarak belediyenin görev alanı içerisinde olduğunu hatırlatan Vali Öksüz, “Fırsat buldukça bir program dahilinde mahallerde halkımız ile bir araya gelerek sohbet ederek sorunlarını dinliyoruz. Mahalle sakinlerimizin ihtiyaçları varsa bu sorun ve ihtiyaçları da yerinde tespit edebilme fırsatı buluyoruz. İmkanlar ölçüsünde sorunların çözümü noktasında takipçi oluyoruz. Kurumlarımızın görev ve sorumluluk alanına giren sorunlar bakımında da zaten bütün kurumlarımız çok büyük bir hassasiyetle çalışıyor. Ama bizim dışımızda gelişen, özellikle belediyemizin görev ve sorumluluk alanında olan çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu buluşmalar sırasında dile getirilen sorunları da arkadaşlarımız not alıyorlar ve bizlerde dinliyoruz. Belediye Başkanlığı nezdinde de sorunların çözümü için takipçisi oluyoruz. Dolayısıyla hep beraber sizlerle birlikte bir sohbet ortamında, istek ve talepleri dinlemekten büyük mutluluk duyduğumuzu bilmelisiniz. Vatandaşlarımızla bir araya gelmekten dolayı mutlu oluyoruz. Bu bizim görevimizdir. Kars çok önemli bir kenttir. Çünkü burası hakikaten ülkemizin kuzeydoğusunda ve sınır bölgesinde yer alan ve tarihi çok eskilere dayanan bir kültür kentidir. Şehrin tamamını göz önünde bulundurduğumuz zaman tarihi ve kültürel değerleri ile adeta bir açık hava müzesini andıran çok önemli çok kıymet verdiğimiz bir şehirde yaşıyoruz. Devletimizde bu bakış açısıyla Kars’ta bakıyor. Dolayısıyla yaptığımız yatırımlarla, yürüttüğümüz projelerle bu şehrin yaşanabilirliğini daha üst noktalara taşımaya ve bu şehirdeki insanların hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ve şehrin kalkınması için çalışıyoruz. Zaman zaman bu imkanları çok daha zorlayarak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da yapmaya çalışacağız.”dedi.

MUHTAR FERİT KOÇ, MAHALLENİN SORUNLARINI VE İHTİYAÇLARINI DİLE GETİRDİ

Vali Türker Öksüz ün konuşmasının ardından Yusufpaşa Mahallesi Muhtarı Ferit Koç da mahallenin ihtiyaç ve taleplerini sıraladı.

Mahallede öncelikli olarak mevcut sorunların başında taziye evi ve muhtarlık hizmet binasının olmadığını dile getiren Ferit Koç: “Mahallemizde sokak köpeği sorunu hat safhadadır. Mahallemizde çocuk parkına ihtiyaç vardır. Mahallemiz tarihi bir mahalle olduğu için metruk yapılar için bir çözüm bulunması gerekiyor.  Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi’nde bulunan Şehit Taner Özdemir Anaokulu, İsmet Paşa İlköğretim Okulu ve Halit Paşa Caddesi’nde bulunan Selahattin Gültekin Köprüsü önü ve kenarına yolun uygun görülen yerlerin cep yapılması ve hız kesici konulmasını talep ediyoruz.  Ayrıca İstikam Çay Bahçesi ve Çheltikov Otel’in bulunduğu bölgedeki evler ve apartmanların tamamı kanalizasyon giderleri Kars Çayına akmaktadır. Mahallemizin içinden geçen Kars Çayı kenarına istinat duvarları ve korkuluklarını yapılmasını istiyoruz. Ayrıca sanayi bölgesinde bulunan fabrikalar da atıklarının Kaç Çayına akıtmaktadırlar. Mahallemizde MOBESE kamera sistemi var ama yeterli sayıda değil bunun giderilmesi gerekiyor. Mahallemizin tarihi ve kültürel bakımdan zengin olması ve turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret etmesi sebebiyle yollarım ve kaldırımların bakım ve onarıma tabii olması gerekiyor. Mahallemizde bulunan tarihi Demirköprü Yolları bölge müdürlüğünce tadilat ve onarım ışıklandırma sistemi yapıldı. Ayrıca ışıklandırma sistemine ihtiyaç var mahallemizin sit alanı içindeki olmasından dolayı mahallemizin planı bulunmamaktadır” şeklinde sıraladı.

MAHALLE HALKIN TALEPLERİNİ VE YAŞADIKLARI SORUNLARI VALİ ÖKSÜZ’E ANLATTI

Muhtar Ferit Koç’un ardından söz alan mahalle sakinleri ise talep ve sorunlarını ise şu şekilde dile getirdi: “Özellikle okullar bölgesi, Evliya Camisi çevresi ile bölgede hizmet veren turizm işletmelerinin önleri kamyon, kamyonet ve ağır vasıta araçlar tarafından işgal ediliyor. Bu araçlar yolarlı bozuyor. Böylece görüntü kirliği yaşadığı gibi manzara turizm kentine yakışmıyor. Sokak köpekleri yüzünden çocuklarımız güvenli bir şekilde okula gidip gelemiyor. Mahallemizde tarihi yapıların sayısı çok olmasına karşın, bu yapıları koruma kurulunun izni olmadan restore edemiyoruz ve bu yönde mevcut yasalar yüzünden el vuramıyoruz, böylece tarihi yapılar harabeye dönüşüyor. Bu binaların turizme kazandırılması gerekiyor. Mahallemizde çöp konteynırları olmadığı gibi, vatandaşlar çöplerini gelişi güzel bir şekilde sokağa atıyor. Fayton Pazarı adata bir mülteci kampı haline geldi. Bölge bulunan bütün evlerde kontrolsüz bir şekilde mülteciler yaşıyor. Güvenlik sorunu var. Evliya Camisi ve çevresinde dilenciler vatandaşı canından bezdiriyor. Tarihi bir mahalle olduğu için bazı caddelerin araç trafiğine kapatılabilir. Belediye mahallenin sorunlarını tam olarak çözemiyor ve bu yönde çok eksiklikler var. Devletin il genelinde yaptığı yatırımlar denetlenmeli. Örneğin bin yıl önce inşa edilen bir bina dimdik ayakta dururken 5 yıl önce yapılan bir devlet binası dökülüyor. Kars’ın bir an önce koruma amaçlı imar planının yapılması gerekiyor. Kars Kalesi eteklerinde yapımı devam eden bedesten tamamlandığında, zengin iş adamlarına peşkeş çekilmemeli ve özelikle kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin sergileneceği bir mekan olmalı ve Kars turizmine hizmet etmeli.”

vali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(13).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(12).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(15).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(14).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(5).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(6).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(8).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(9).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(1).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(2).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(3).jpgvali-oksuz-yusufpasa-mahallesi-sakinleri-ile-bir-araya-geldi-(4).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler