Vali Öksüz’den Muharrem ayı ziyaretleri!

Vali Öksüz’den Muharrem ayı ziyaretleri!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Muharrem ayı ve Kerbela Olayı’nın 1383’üncü yıldönümü vesilesiyle Kars’ta bulunan Ehlibeyt derneklerini ziyaret etti.

Muharrem ayı ziyaretleri kapsamında Kars Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, dernek başkanı Ehlibeyt Alimi Seyyid Kasım Erdem ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı.

Kars Ehlibeyt Derneği ziyaretinin ardından Kars Ehlibeyt Âlimleri Birliği Derneği Kars Şubesi’ni ziyaret eden Vali Öksüz, burada dernek başkanı Ehlibeyt Alimi Seyyid Ahmet Erdem ve dernek yönetimi tarafından karşılandı.

Daha sonra Hz. Ali Camii Derneği’ni ziyaret eden Vali Öksüz, burada Ehlibeyt Âlimi Beyram Geley ve dernek yönetimi tarafından karşılandı.

Ziyaretlerinde katılımcılara hitap eden Vali Öksüz, Peygamber Efendimiz ve birçoğu Ehlibeytten olan 72 kişinin şehadetinin 1383’üncü yıldönümü dolayısıyla taziyelerini bildirerek, Kerbela’nın tüm Müslümanların ortak acısı ve bir ibret vesikası olduğunu vurguladı.  

Kerbela, Tüm Müslümanların Ortak Acısıdır

Hitabında, birlik-beraberlik vurgusu yapan Vali Öksüz, “ Hicri yılımızın ve Muharrem ayımızın hayırlı olmasını diliyorum. Allah mübarek etsin. Hakikaten Kerbela olayı, hepimizin çok uzun süredir tüm İslam âleminin ve bizlerin dinmeyen ortak acısıdır. Peygamber Efendimizin ciğerparesi sevgili torunu Hz. Hüseyin Efendimiz ve çoğu Ehlibeytten 72 kişinin şehit edilmesi, her zaman kalbimizi, içimizi, yüreğimizi sızlatmıştır. Biz de bu acıyla, hüzünle onları her zaman anıyoruz. Tabi Hz. Hüseyin efendimiz ve Ehlibeytten yanında bulunanlar her zaman hakkı, hukuku, doğruluğu temsil ettiler. Onlara karşı yapılan bu hareket, bugün hepimizi üzen, o yıllara geri götüren ve o acıyı hissettiren şeylerdir. Allah hepsine rahmet eylesin. Biz aslında ülke olarak millet olarak birliğimiz, kardeşliğimizi, dirliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece her zaman huzurla refah içinde mutlu yaşarız. Ama ne zaman ki içimize nifak girdi, ne zaman ki kardeşliğimizi, huzurumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yeltenen unsurlar, nifaklar içimize girdi, işte o zaman çeşitli üzücü olaylar ile karşılaştık. Tarih boyunca hep böyle oldu. Onun için Muharrem ayı dolayısıyla kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi tekrar hatırlamamız lazım. Geçmişten ders almamız lazım. Kerbela olayı, elbette bizler için ve bütün İslam âlemi için ibretlik bir vesikadır. O nedenle bundan ibret alarak ileriye bakmalı, birliğimizi, dirliğimizi korumalıyız. Bizler de bu amaca hizmet etmek için gayret gösteriyoruz.

Kars Ülkemizin En Huzurlu Şehridir

Kars’ta güzel bir tablo var aslında. Kars’ta çeşitli etnik gruplar var. Herkes huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşıyor, bunu hissediyoruz. Kars bu anlamda belki Türkiye ye örnek bir şehirdir. Dolayısıyla hem Kerbela olayından alacağımız tarihi ders, hem de tarih boyunca yaşadığımız tecrübelerle, inşallah huzur içerisinde, birlik içerisinde adımlar atmaya, kardeşliğimizi muhafaza etmeye, korumaya bundan sonrada devam edeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. 

Kerbela’da şehit olan Hz. Hüseyin efendimize, Ehlibeytten olan bütün Müslümanlara ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için şehit olan tüm vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Allah, hepsinin mekânlarını cennet etsin.  Allah bizleri de onlara layık olmayı nasip etsin. Muharrem ayı, hepimize hayır getirsin, huzur getirsin, mutluluk getirsin. Burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum, hepinizi Allaha emanet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Dernek yetkilileri, Muharrem ayı vesilesiyle kendilerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Vali Öksüz’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendisine teşekkür ettiler.   

vali-oksuz’den-muharrem-ayi-ziyaretleri!-(1).jpegvali-oksuz’den-muharrem-ayi-ziyaretleri!-(2).jpegvali-oksuz’den-muharrem-ayi-ziyaretleri!-(3).jpegvali-oksuz’den-muharrem-ayi-ziyaretleri!-(4).jpegvali-oksuz’den-muharrem-ayi-ziyaretleri!-(5).jpegvali-oksuz’den-muharrem-ayi-ziyaretleri!-(6).jpeg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler