Vali Öksüz'e 14 Mart Tıp Bayramı ziyareti

Vali Öksüz'e 14 Mart Tıp Bayramı ziyareti

Türkiye’de 14 Mart 1827’de “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” ismi ile ilk tıp okulunun açılışının yıldönümü nedeniyle her yıl kutlanmakta olan 14 Mart Tıp Bayramı bugün Kars'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Tıp Bayramı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri Vali Türker Öksüz'ü makamında ziyaret etti. Sağlık yöneticilerinin Tıp Bayramı’nı kutlayan Vali Öksüz nazik ziyaret için de teşekkür etti.

Çalışmalarla ilgili bilgi sunan Sağlık Müdürlüğü yöneticileri günün anısına Vali Öksüz'e çiçek takdim etti.

Tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Kars İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Zakir Lazoğlu da, "Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanmaktadır. Meşakkatli bir eğitim sürecinin ardından,Ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden ,her yerde her şartta büyük özveriyle insana hizmet için fedakarca çalışan Hekimlerimiz ve Sağlık çalışanlarımızın gayretleri takdire şayandır. Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu meslek ancak yoğun bir sevgi ve aşkla icra edilebilir. Bu onurlu mesleğin mensupları olan sağlık çalışanlarımızın her şeyin en iyisine en güzeline layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve Düşüncelerle Tüm Hekimlerimiz ve Sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler