Vali Öksüz’ün 19 Mayıs ve Kadir Gecesi mesajı

Vali Öksüz’ün 19 Mayıs ve Kadir Gecesi mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

VALİ ÖKSÜZ’ÜN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

"Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Kurtuluş Savaşından cumhuriyete uzanan bu destan, sadece yüce milletimizin değil bütün mazlum ve mağdur milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.

Sevgili gençler,

Gelişen demokrasisi, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma, savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yaptığı dev atılımlarla bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelen Cumhuriyetimizi; köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla önünde uzanan aydınlık yolda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine bu ülkenin umudu ve geleceği olarak sizler taşıyacaksınız.

Kendi tarihini, kültürünü bilen, milli benliğine sahip çıkan ve değerlerini yeni nesillere aktarabilen milletler ilelebet yaşar bilinciyle sizler de tarihimizden aldığınız ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü daha ileri mesafelere taşıyarak, gelecek nesillere daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakacaksınız. Bu konuda sizlere olan inancımızın tamdır.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle özellikle sizler için çok önemli günlerden biri olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl ne yazık ki buruk bir şekilde kutlayacağız. Başta siz sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizi salgından korumak için devletimizce çeşitli tedbirler alınmaktadır. Alınan tedbirler kapsamında sizler de okul hayatınızı uzaktan eğitim şeklinde evlerinizde yürütmekte, bu sıkıntılı süreci evden çıkma kısıtlaması yaşayarak geçirmektesiniz. Okulunuzu, arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi ve dışarda arkadaşlarınızla zaman geçirmeyi çok özlediğinizi biliyoruz. Biliniz ki alınan tüm tedbirler sizlerin sağlığını korumak içindir. Her ne kadar okullarınızda, parklarda, caddelerde olamasanız da içinde bulunduğumuz şartlara rağmen evlerinizde hoşça vakit geçirebileceğinize, bu önemli günü çeşitli etkinliklerle en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."

VALİ ÖKSÜZ’ÜN KADİR GECESİ MESAJI

"Mübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı kılan bir Kadir Gecesine daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yüce Allah’ın insanlığın kurtuluşuna vesile olmak üzere gönderdiği Kur’an-ı Kerim’in  indirildiği Kadir Gecesi; sema kapılarının ardına kadar açıldığı, dua ve tövbelerin yaradan katında kabul edildiği, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran bir müstesna bir gecedir.

Sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenabı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.” şeklinde önemini buyurduğu bu gece, kalplerimizin arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Değeri Kur’an-ı Kerim’e dayanan bu gecede, Cenabı Allah’ın sonsuz rahmet ve mağfiretine sığınarak kendimizi her türlü kötü duygulardan arındırmalı, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılarak yetim, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Karslı hemşerilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin ülkemize, tüm İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluklar getirmesi ile tüm insanlığı kuşatan salgın hastalığın bir an önce sona ermesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler