Vali Özdemir Muhtarları Dinledi

Vali Özdemir Muhtarları Dinledi

Kars Valisi Günay Özdemir, köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi.

Vali Özdemir Muhtarları Dinledi

Kars Valisi Günay Özdemir, köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi.

Kars İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı öncesinde İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı ve meclis üyeleriyle tartışan muhtarlar, köylerine yeterince hizmet gelmediğini ileri sürerek, köylerinin sorunlarının biran evvel giderilmesini istediler.

Köylerinde su, yol ve mera sorunlarının bulunduğunu ifade eden muhtarlar, devletin hizmetlerinden sadece Kağızman ilçesinin faydalandığını iddia ederek, çifte standart uygulamasından vaz geçilmesi gerektiğini belirttiler.

Vali Günay Özdemir’in toplantı salonuna girmesiyle sakinleşen muhtarlar aynı sorunlarını Özdemir’e de ilettiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Günay Özdemir, bu yıl köylerin alt yapı, yol ve su sorununu çözeceklerini söyledi.

Vali Günay Özdemir, “Özellikle köylerimizin alt yapı sorunlarının giderilmesi konusunda ciddi bir çaba içerisindeyiz. Özelikle sayın başbakanımızın gelmesinden sonra bu sene ciddi bir şekilde kaynak aktarımı oldu. Şu anda da makine ve araçlarımızın yüzde 70’ini yeniliyoruz. Çünkü köylerimizin altyapılarının yapılması, köy işlerinin bakımı, yayla yollarının bakımı bunlar aslında Kars için önemli olan faaliyetler. Çünkü Kars’taki hayvancılığın gelişmesi için yaylaların ve yayla yollarının da çok iyi bakılması gerekiyor. Zaten halkımız altı aynı yaylalarda geçiriyor. Onun içinde yayla yolarlıda bizim için köy yolları kadar önemli, köyler kadar önemli yerler. Çünkü hayatımızın yarısını yaylalarda geçiriyoruz. Yayla yollarımızın bakımıyla ilgili ve orada hayvan su içme göletlerinin yapımıyla ilgili de ciddi şekilde kaynak ayırmaya çalışıyoruz. Bu sene de özellikle yine hayvan içme sularıyla ilgili özel idarenin teknik imkanları ve maddi imkanları ölçüsünde yaylalarımızda ki içme suları ve hayvan su içme göletleriyle ilgili de ciddi çalışmalarımız var” dedi.

Vali Özdemir, “Ayrıca en büyük sıkıntılarımızdan birisi köylerimizde ve ilçelerimizde, il merkezimizde taziye evlerimizin olmaması, çadırlarda ve kış şartlarında da çok zor şekilde ifa edildiğini gördük. Bunun için de köylerimiz de özellikle ücra köylerimizde kadınlar ve erkekler için ortak taziye evi mutfağı, çay ocağı ve lojman da yaparak kadınlar için de kullanılabilecek bir alan oluşturmak istiyoruz. Bu konuda öncelikle bizim amacımız köylülerimizin biz malzemelerini verelim işçiliğini ve diğer masraflarını da köylülerimiz karşılasın diye düşünüyoruz. İl merkezimiz ve merkez ilçelerimizde de bu konuyla ilgili bazı çalışmalarımız olacak. Çünkü merkezde de aynı sıkıntılarla karşı karşıyayız. Zaman zaman taziyeler gittiğimiz zaman görüyorum orada şu kış şartlarında yarım saat oturduğumuzda sırtımız üşüyor soba yanıyor ama sırtımız üşüyor. Bir de mutfağı, suyu yemek yapması falan bunlar da sizin için ciddi sıkıntı oluşturuyor. Bazı köylerimizde bu yerler yapılmış bakıyorum ki çok kullanışlı. Halkımız için çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Köylerimizle beraber merkezimiz ve merkez ilçelerimizde de özellikle bazı mahallelerde mahrum olan mahallelerimize biz destek sağlayacağız. Onun için sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü malzemelerini biz vereceğiz, onun dışında ki diğer işlemleri de sizler yürüteceksiniz. Bu şekilde bir iş birliği yapmak isteyen köylerimiz veya mahalle muhtarlarımız varsa biz onlara da destek olmaya hazırız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlar tek tek söz alarak köylerinin sorunlarını dile getirdiler. Muhtarların büyük çoğunluğu köylerine yeterince hizmet gelmediğine dikkat çekti.

İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Günay Özdemir, Vali Yardımcısı Adem Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı ve köy muhtarları katıldı. iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler