Vali Tepe Akyaka ve Susuz'da

Vali Tepe Akyaka ve Susuz'da

Vali Eyüp Tepe, beraberindeki heyetle birlikte Susuz ve Akyaka İlçelerine giderek açılış, gezi ve incelemelerde bulundu.

 

Vali Eyüp Tepe, beraberindeki Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz Karadağ, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım’la birlikte Susuz ve Akyaka İlçelerine giderek açılış, gezi ve incelemelerde bulundu.
 
Renkli geçen Susuz İlçesi ziyaretinde ilk olarak Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Susuz Belediye Başkanı Ali Yeğin’i makamlarında ziyaret ederek ilçe ve hizmetler hakkında bilgi alan Vali Tepe daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu ve kahvehane önündeki vatandaşlarla oturarak sorunlarını dinledi.
 
Saman ve hayvan pazarındaki komisyoncu sorunlarını anlatan vatandaşları tek tek dinleyen Vali Tepe, bütün bu sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve vatandaşın rahatlığı için her türlü imkanın seferber edildiğini söyledi.
 
Susuzluların, kapatılan Adliye’yi geri istemeleri üzerine de Emniyet Amirliği ziyaretinde cevap verdi. Emniyeti ziyaretinde nezarethanenin ne zamandır boş kaldığını soran Vali Tepe, 2 aydır nezarete giren tek bir suçlunun bile olmadığını öğrenince, “İşte Adliye’nin niye kapatıldığı belli oluyor” diye konuştu.
 
Susuz İlçe Emniyet Amiri Oğuzhan Karaçoban, geçen yılda suç oranın oldukça düşük olduğunu ve 48 suçun işlendiğini söyledi. Emniyet Amiri Oğuzhan Karaçoban, “Suçlularımızın çocuğunu, yaklaşık 3’te birini basit yaralama, yani darp dediğimiz sözlü hakaret olayları oluşturuyor. Faili meçhul olarak bir tek akamet yangını olayımız var. Onda da itfaiye elektrik kontağından çıktığı yönünde rapor verdi. Mala karşı işlenen suçumuzda yoktur.” dedi.
 
Susuz Halı Saha açılışında da Vali Tepe’ye Susuzspor’un ‘10’ numara forması hediye edildi. Vali Tepe, Kars Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Burhan Taş’ın plaket takdiminden sonra Susuzsporlu kaleciye gol atmak istedi. İlk vuruşa kale dıına çıkan top, ikinci vuruşta da kalecinin kollarına gidince gol atmaktan vazgeçti.
 
Vali Tepe’nin Susuz İlçesi’ni ziyaretinde en samimi tokalaşması ise yaşlı bir vatandaşla yaşandı. Yaşlı vatandaşa sarılarak ‘Nasılsın, iyi misin?’ diye soran Vali Tepe, “Allah iyilikler versin” temennisinde bulundu. Yaşlı vatandaşın, “Ben size kurban olayım” demesi üzerine de, “Valla biz size kurban oluruz. Biz milletimizin kurbanı oluruz.” diye konuştu.
 
Vali Tepe, Susuz ziyaretinin ardından Akyaka İlçesi’ne geçti. Burada da Kaymakam Osman Uğurlu ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Tepe, Kaymakamdan brifing aldıktan sonra Belediye, Emniyet ve Jandarma ziyaretlerinde bulundu, bir su tesisini ziyaret etti.
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler