Vali Tepe: 'Kusurlarımız İslam’ın Kabahati Gibi Algılanmaya Başlamıştır'

Vali Tepe: 'Kusurlarımız İslam’ın Kabahati Gibi Algılanmaya Başlamıştır'

Diyanet teşkilatının 25 yıl önce başlattığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kars ayağıyla devam ediyor.

Vali Tepe: 'Kusurlarımız İslam’ın Kabahati Gibi Algılanmaya Başlamıştır'

Diyanet teşkilatının 25 yıl önce başlattığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kars ayağıyla devam ediyor. Etkinliğe katılan Vali Eyüp Tepe, Müslümanların Kuran ve Hz. Muhammed’in (s.a.v) mesajlarını tam olarak hayatlarına tatbik edememelerinden dolayı kusurlarının İslam’ın kabahati gibi algılanmaya başladığını söyledi.

Kars Merkez Evliye Cami bahçesinde Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin türbesinin bitişiğinde gerçekleştirilen, ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği Kars Valisi Eyüp Tepe, İl Müftüsü Mehmet Genç, kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra ilde görevli diyanet mensuplarının katılımı ile başladı.

Etkinlikte  İstiklal Marşı ve ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti getirildi.Konuşmacıların, ‘Kutlu Doğum’ hatasının, Dünya’ya, Türkiye’ye ve Kars’a huzur, mutluluk ve saadet getirmesini dilediği programda Vali Tepe, “Müslümanların Kuran ve Hz. Muhammed’in (s.a.v) mesajlarını tam olarak hayatlarına tatbik edememeleri sebebiyle maalesef bizim kusurlarımız dinimizin kusuru bizim kabahatimiz İslam’ın kabahati gibi algılanmaya başlamıştır.”dedi.

Bu nedenle insanlık aleminde İslamiyet ile ilgili bazı soru işaretlerine sebebiyet verildiğine değinen Vali Tepe, “Biz Müslümanlara düşen peygamberimizin hayatını kişiliğini özümseyerek dinimizi inanç anlayışımızı doğru bir şekilde dünyaya aktarmaktır. Nasıl aktaracağız? Tabii ki sözle değil, özle, yaşayarak, tavrımızla davranışlarımızla anlatacağız ki o da bu seneki Kutlu Doğum haftasının anlamı olan samimiyet kelimesine getiriyor işi samimi olacağız. Özüyle sözüyle bir olacağız.  O zaman söylediğimiz sözün bir anlamı olacak. Hepinizin bildiği üzere bizim dinimizde kin yok, nefret yok, ötekileştirme yok ama samimiyet var, uhuvvet var ve suhulet var. İnşallah bizde dinimizin bizlere emrettiği bu talimatları yaşayarak insanlık alemine örnek olacağız.”dedi.

İl Müftüsü Genç ise örnek bir ümmet olmanın yolunun, Kur’an-ı sünneti ve onun öğretmeni olan Hz. Muhammed’i (s.a.v.) iyi anlamak ve örnek almakla mümkün olacağını vurguladı. Genç, “ İşte biz millet olarak bize düşen nesillerimize dinimizi sevdirmektir. Dinimizi sevdirerek onlara benimsetmektir. Çünkü din gönül işidir. İman gönül işidir. Zorla iman olmaz, dinde zorlama yoktur. Bu vesileyle gönül adamı ve insanı yetiştirmemiz içinde gayret sarf etmek ve de eğitimimizi de her türlü öğretimimizi de bu mirasa uygun şekilde tanzim etmek durumundayız.”şeklinde konuştu.

Program konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekimi ve gül dağıtımıyla sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler