Vali Tepe Merkeze alındı

Vali Tepe Merkeze alındı

Yeni Kars Valisi Günay Özdemir

Vali Tepe Merkeze alındı

Yeni Kars Valisi Günay Özdemir

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 2. Valiler Kararnamesi ile 12 ilin valisi merkeze çekilirken, 19 ile ise yeni vali atandı

17 Aralık operasyonu sonrasında ortaya çıkan paralel yapıyla etkin mücadele için hükümet ikinci kez Valiler Kararnamesi hazırladı. Hazırlanan yeni kararnameyle 12 ilin valisi merkeze çekilirken, 19 ile ise yeni vali atandı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Sakarya Valisi Mustafa Büyük karşılıklı görev değiştirdi. 17 Aralık sonrası gerçekleşen kabine revizyonunda İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efkan Ala, göreve geldiğinden bu yana ikinci valiler kararnamesini hazırladı. Ala, yeni kararnamenin sinyalini ise geçtiğimiz günlerde "memurundan emir alan valiler var" açıklaması ile vermişti.

MERKEZE ÇEKİLEN İSİMLER:

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Bartın Valisi Ali Çınar, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Edirne Valisi Hasan Duruer, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Kars Valisi Eyüp Tepe, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Rize Valisi Nurullah Çakır, Siirt Valisi Ahmet Aydın.

19 İLDE VALİLER DEĞİŞTİ

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Sakarya Valisi Mustafa Büyük koltuklarını birbirine devretti. Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisar'a vali olarak atanırken, Tunceli'ye İzmit Kaymakamı Osman Kaymak vali olarak atandı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Ordu'ya atandı. İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz Ardahan'a atanırken, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu Bartın'a atandı. Eskişehir Vali Yardımcısı Azmi Çelik Batman'a, Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü Burdur'a, Merkez Valisi Dursun Ali Şahin Edirne'ye, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Yücel Yavuz Gümüşhane'ye, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Yakup Canpolat Hakkari'ye, İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir Kars'a, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın Kastamonu'ya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş Manisa'ya, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen Mardin'e, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı Rize'ye, Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri Mustafa Tutulmaz Siirt'e, Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can ise Tokat'a vali olarak atandı. 

Yeni Kars Valisi Günay Özdemir

İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Kars'a atandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, 23 Mayıs 2014 tarihinde 29008 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Kars Valiliğine atandı.

Günay Özdemir kimdir?

Günay Özdemir, 1965 yılında Denizli’nin Çal İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimini Doğal Kasabası ve Denizli Çivril İlçesi'nde, orta öğrenimini Denizli Çivril İlçesi'nde tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Mesleğe 1988 yılında Afyon Kaymakam Adayı olarak başladı. Sonra sırasıyla Afyon Evciler Kaymakamlığı, Tunceli Hozat Kaymakamlığı, Aydın Yenipazarı Kaymakamlığı, Kırıkkale Keskin Kaymakamlığı, Sivas Suşehri Kaymakamlığı, Kütahya Simav Kaymakamlığı ve Kütahya Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Balıkesir Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, 23 Mayıs 2014 tarihinde 29008 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Kars Valiliğine atandı.

Günay Özdemir, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Önceki ve Sonraki Haberler