Vali Türker Öksüz, asırlık annenin ‘Anneler Günü’nü kutladı

Vali Türker Öksüz, asırlık annenin ‘Anneler Günü’nü kutladı

Kars Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı ve Hz. Hatice Vakfı arasında Anneler Günü vesilesi ile hayata geçirilen “Cennet Anneleri” projesi kapsamında101 yaşındaki anneyi ziyaret ederek ‘Anneler Günü’nü kutladı.

Vali Öksüz, 101 yaşındaki Azizgül Öztürk'ü evinde ziyaret ederek İçişleri Bakanlığı ve Hazreti Hatice Vakfının 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya’da oluşturulan “Cennet Anneleri” hatıra ormanında yaşlıların ismine dikilen fidanların sertifikasını da verdi.

Ayrıca ziyarette, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Anneler Günü’ mesajı da asırlık çınara iletilerek çeşitli hediyeler takdim edildi.

Vali Öksüz’e İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyit Müçteba Erdem eşlik etti.

Hz. Hatice Vakfı ve İçişleri Bakanlığının katkılarıyla 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da "Cennet Anneleri" ismiyle bir hatıra ormanı oluşturdu.

Gönderilen sertifikalarda, "Dünyamız bugün büyük bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Siz değerli annelerimiz belki de ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz kalabalık ziyaretlerden uzaksınız. Bilmenizi isteriz ki bir asırlık tecrübeniz ve bilgeliğinizin ışığında bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bu belge, devletimizin siz annelerimize minnetinin karşılığı olarak Sakarya ilinde 'Cennet Anneleri' ormanında adınıza dikilen ağacın hatırasıdır. Ellerinizden sevgi ve muhabbetle öpüyorum." ifadeleri yer aldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler