Vali Türker Öksüz, Kars Şehitliğini ziyaret etti

Vali Türker Öksüz, Kars Şehitliğini ziyaret etti

Ramazan Bayramı, koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması gölgesinde kaldı.

Vali Türker Öksüz, buruk kutlanan bayram dolayısıyla Kars Şehitliğini ziyaret etti.

Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen ziyarette, İl Müftüsü Yusuf Eviş, tüm şehitler için Kuran-ı Kerim ve Fatiha okundu.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle Ramazan bayramını buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, tüm Kars halkının bayramını tebrik etti.

Burukta olsa bir bayramı huzur içerisinde kutlama imkanını canlarını bu vatan için feda eden tüm şehit ve gazilere borçlu olduğumuzu belirten Vali Öksüz, “Belirtmek isterim ki bugün burada bayram yapabiliyorsak, rahatlıkla gelip şehitlerimize dua edebiliyorsak, huzur içinde bir bayramı icra edebiliyorsak tüm bunları şehitlerimize borçluyuz. Ölümcül virüs nedeniyle bu yıl maalesef buruk bir bayram kutluyoruz. Burukta olsa bu bayramı yaşama imkanını bizlere bahşeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı zamanda gazilerimize de sıhhat diliyorum. Şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz ve onlara minnettarız. Bu bayram çok normal şartlarda yaptığımız bayram değil elbette. Salgın dolayısıyla içimiz de bir burukluk bir hüzün var. Çünkü bizim bayramlarımız, kültürümüzün bir parçasıdır, hoşgörünün, beraber olmanın, bir araya gelmenin ve dayanışmanın çok güzel örneklerinden birisidir. Bu salgın hastalığın da bu vesileyle bir an önce ortadan kalkmasını ve tüm insanlığın bu salgında kurtulmasını rabbimizden niyaz ediyorum. Umuyorum ki bir an önce tüm dünya olarak salgından kurtulacağız ve normal yaşamımıza döneceğiz. Bu vesileyle hem ülkemizin, hem milletimizin, hem de tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sağlıklı günler diliyorum. Mübarek Ramazan bayramının sıhhat ve sağlığa vesile olmasını huzur ve barış getirmesini Allah’tan diliyorum” dedi.

vali-turker-oksuz,-kars-sehitligini-ziyaret-etti-(1).jpgvali-turker-oksuz,-kars-sehitligini-ziyaret-etti-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler