Vali uykuda kaldı, tatil zili derste çaldı!

Vali uykuda kaldı, tatil zili derste çaldı!

Kars Valisi Türker Öksüz’ün sabah saatlerinde kar yağışını geç fark ederek okulları tatil etmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Tüm Türkiye’de etkili olan kar yağışının Kars’ta da etkili olması nedeniyle şehir merkezi, bir çok ilçe ve köyde hayatı ve ulaşımı olumsuz yönde etkiledi.

Meteorolojinin günler öncesinden uyarıda da bulunmasına rağmen yetkililerin mesai saati sonrası olayı fark etmesi birçok öğrencinin, öğretmenin, engellinin ve hamilenin mağdur olmasına sebep oldu.

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle şehir içi ve taşımalı servisleri hava sıcaklığının sıfırın altında 28 derece kadar düştüğü kentte öğrenci ve öğretmenleri taşımasında büyük zorluk yaşadı.

Çok sayıda velinin sabah erken saatlerinde sosyal medya üzerinden okulların tatil edilmesi gerektiğini içeren paylaşımlarda bulunması, bir çok yetkilinin uykuda olması nedeniyle yerine ulaşamadı. Sabah öğrenciler ve öğretmenler köylerine gittikten sonra uykudan kalkan yetkililer durumun vahametini görünce ilk dersin sonunda okulları tatil ettiler.

Konuyla ilgili yetkililerin sosyal medya hesaplarına yorum yapan veliler ve öğrenciler zaten bin bir güçlükle okula gittiklerini, bu saatten sonra okulların tatil edilmesinin kendilerince bir anlam ifade etmediğini söyleyerek, yetkililerin böyle durumlarda daha duyarlı davranmaları gerektiğini dile getirdiler.

Geç alınan karar öğrencileri ve velileri memnun etmedi.

vali-uykuda-kaldi,-tatil-zili-derste-caldi!.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler