Vali Zil Çaldı, Öğrenciler Protokol Koltuklarını Kaptı

Vali Zil Çaldı, Öğrenciler Protokol Koltuklarını Kaptı

Kars’ta İlköğretim Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamaların ardından Vali Rahmi Doğan zil çalmak için protokol üyeleri ve daire amirleriyle okulun merdivenlerine çıkınca öğrencilerde protokol koltuklarına hücum etti.

Kars’ta 2016-2017 İlköğretim Haftası kutlamaları nedeniyle Atatürk İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, öğrenciler ile velileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından öğrenciler ve öğretmenler adına birer konuşma yapıldı, şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Milletvekili Selahattin Beyribey ve Vali Rahmi Doğan’ın İlköğretim Haftası yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı münasebetiyle birer konuşma yaptılar. Hafta boyunca 15 Temmuz Şehitlerinin ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün ihanetçi iç yüzünün öğrencilere anlatılacağı vurgusunun yapıldığı konuşmalarda, birlik ve beraberlik, kardeşlik, vatan ve bayrak sevgisi gibi konulara değinildi. Öğrenci ve öğretmenlere konuyla ilgili nasihatlerinde verildiği konuşmalarda eğitim ve öğretimle birlikte bilimin önemi de anlatıldı.

TEZEKLİ GÜNLERİ UNUTMADIK

AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, ilkokul yıllarını ve o yıllarda yaşanan zorlukları anlattı. İlkokulu bile birkaç okulda zor imkanlarla tamamladığını belirten Beybibey, koltuklarında tezekle okula gittiklerini hatta tezeklerin üzerine tahta koyun ders işlediklerini ifade etti. Beyribey, “Köyde, samimiyetimle söylüyorum sıra yoktu. Tezeklerin üzerine konulmuş iki tane tahta, tahtanın bir tanesi önümüzde birisi altımızda onun üzerinde okuyoruz. Bunları aradaki farkı söylemek için anlatıyorum. Yine köyde her sabah okula giderken bir elimizde çantamız bir koltuğumuzda da tezek vardı, tezekle gidiyorduk. Köyümüzde (Alçılı) evimiz de biraz uzaktı. Parmaklarım soğuktan donduğu için her kışın çok üşürdü. Çünkü ellerinizi bir defa dondurdunuz mu bir daha o donmaların acıları ömürbillah kaybolmuyor. Nereden nerelere geldik.” dedi.

Beyribey, onun için bugünkü imkanların bulunduğu okulların kıymetini iyi bilmek gerektiğini kaydederek, okulların masalarını, sıralarını kırmamak gerektiğini, okullara zarar vermemek gerektiğinin de bilinmesini istedi. Beyribey, “Okulumuz aynı zamanda bizim vatanımız. Vatanımıza da aynısını yapmayacağız. Okulumuzu korursak bilesiniz ki vatanımızı da korumuş olacağız. Bayrağımıza hep saygılı olacağız. Bayrağımızı asla ve asla aşağıya indirtmeyeceğiz, aşağı düşürtmeyeceğiz ve ona müsaade etmeyeceğiz. Öğretmenlerimiz de bu konuda gereken eğitimi verecekler inşallah.” diye konuştu.

15 TEMMUZ’U ASLA VE ASLA UNUTMAYACAĞIZ

“15 Temmuz’u asla ve asla unutmayacağız” diyen Beyribey, “15 Temmuz, Türkiye’nin kuruluş tarihi gibi, kurtuluş savaşımız gibi ülkemizin yeniden bir kurtuluşudur. Bunu mutlaka söylemeliyiz” ifadelerine yer verdi.

UZUN YILLARDIR BU TÖRENLERE KATILMADIM

Vali Rahmi Doğan da benzer konulara değindi ve ilk defa vali olarak eğitim-öğretim yılına katılıyor olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Vali Doğan, “2016-2017 eğitim ve öğretim yılına Pazartesi günü başladık ama bir takım problemlerden dolayı biz töreni bugün icra ediyoruz. Özellikle sizlerle beraber olmak istedim çünkü ben uzun yıllardır bu törenlere katılmadım. Ankara’da bakanlıkta çalıştığım için, uzun bir ara kaymakamlıktan sonra ilk defa böyle bir törene katılıp sizlerle haşır neşir olmak istedim. Gördüm ki hiçbir şey değişmemiş, öğrenci aynı öğrenci devam ediyor. Çok güzel, hiç değiştirmeyin kendinizi. Neşeniz, sevinciniz, mutluluğunuz azalmasın. Hep birlikte kardeşçe, mutlu bir şekilde güzel bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum.” şeklinde konuştu.

BU MİLLETİN KADER ÇİZGİLERİ VARDIR

15 Temmuz’a da değinen Vali Doğan, şunları söyledi:

“Bu milletin kader çizgileri vardır. Kader çizgilerinden bir tanesi de 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’da bu milletin gidişini, gidişatını durdurmak, onu kargaşaya, kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış mihraklar oldu. ama millet olarak, devlet olarak biz bunların hepsini püsküttük, çok şükür. Dolayısıyla bu gençlere, genç dimağlara 15 Temmuz’u ve bunun arkasındaki karanlık odakları iyi anlatmamız lazım. Gençlerimizi; hiç kimseye tabi olmayan, hiç kimsenin emrine girmeyen, özgür düşünebilen, kendi iradesiyle, ediniş olduğu bilgi ve beceriyle kendi hareketlerini yapabilen nesiller haline getirmemiz lazım ki bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayalım.”

VALİ ZİLİ ÇALDI ÖĞRENCİLER PROTOKOL KOLTUKLARINI KAPTI

Konuşmaların ardından Vali Rahmi Doğan ders zilini çalmak için Milletvekili Selahattin Beyribey, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve diğer daire amirleriyle birlikte okulun merdivenlerine çıktı. Protokolün yerinden kalkıp merdivenlere çıkmaya başlamasıyla birlikte öğrenciler hızlı bir şekilde hareket ederek protokol koltuklarına oturdu. Protokol mensupları merdivenlere çıktıktan sonra arkalarına döndüğünde koltukların dolduğunu gördüler. Vali Rahmi Doğan bunun üzerine bir espri yaptı ve “Çocuklar gördüğünüz gibi oturduğumuz yerleri kaptılar. Biz devretmeye  hazırız. İnşallah her biriniz vali olursunuz, kaymakam olursunuz, başbakan olursunuz, cumhurbaşkanı olursunuz ki olacaksınız. Hepinizi tebrik ediyorum Allah yardımcınız olsun.” dedi.

Vali Doğan daha sonra zili kuvvetli şekilde çaldı ve öğrenciler de Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un “koyun” anlamındaki işaretiyle koşar adımlarla merdivenleri tırmanarak sınıflarına geçti. 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler