Valilik okul önlerine ilgisiz kalmadı!

Valilik okul önlerine ilgisiz kalmadı!

OKULLA İLGİSİ OLMAYANLARA YASAK GELDİ

Valilik okul önlerine ilgisiz kalmadı!

-OKULLA İLGİSİ OLMAYANLARA YASAK GELDİ

-“OKUL ÖNLERİNDE VE ÇEVRESİNDE İLGİSİZ VE RAHATSIZLIK VEREN KİŞİLERİN UZAKLAŞTIRILMASINA DAİR KARS VALİLİK 2014/1 SAYILI KARARI”

Kars Valiliği, okul önlerinde adeta nöbet tutarak öğrencileri rahatsız edici hareketlerde bulunanlara karşı önemli bir adım attı. Çıkarılan “Okul Önlerinde ve Çevresinde İlgisiz ve Rahatsızlık Veren Kişilerin Uzaklaştırılmasına Dair” Kars Valilik kararına göre okul önlerinde öğrencinin velisi ve veya yakınlarının bulunmaları yasaklandı.

İŞTE AMAÇ, GEREKÇE VE KARAR:

Karar Tarihi:19/09/2014

Karar Sayısı:2014/01

Amaç

Madde 1- Bu kararla, Kars İl sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerin öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit, tehlikenin ve olumsuzlukların engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi ile öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönden etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekan tutmalarının önlenmesi amaçlanmıştır.

Kapsam

Madde 2- Bu karar, Kars İlinde ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların bahçesini ve çevresini kapsamaktadır.

Hukuki Dayanak

Madde 3 –

Bu Karar;

1-5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66.maddesi,

2- 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi,

3- 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun 2/A ve 11. maddeleri,

4- 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun 4. maddesi,

5- 20.09.2007 tarih ve Bakanlık No:88 sayılı “Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanması” konulu genelgesi, 22.01.2013 tarih ve Bakanlık No:4  sayılı “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi” konulu genelgesi ve 14.09.2014 tarih ve Bakanlık No:24 sayılı “Okul ve Çevrelerinde Alınacak Koruyucu ve Önleyici Tedbirler” konulu genelgesi,

Hükümlerine dayanmaktadır.

Genel Esaslar

Madde 4 –Bu kapsamda;

1- İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde, okul dış kapısı önünde veya çevresinde okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci yakını veya velisi olmayan şahısların bulunmaları yasaklanmıştır.

2-Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönden etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve çevresini mekan tutmaları önlenecektir.

3- Ayrıca ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, bahçesinde veya okul dış kapısı önünde,  okul öğrencisi olup (sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan öğrenciler hariç) mazereti olmaksızın ders saatinin dışında öğrenci ve şahısların bulunmasına izin verilmeyecektir.

Cezai Hükümler

Madde 5 – 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında 5442 İl İdaresi Kanunu’nun 66.maddesine istinaden, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5236 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır.

Yürürlük

Madde 6 – Bu karar yayım tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 7 – Bu kararı Kars Valiliği yürütür.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler