Valilik'ten Karsspor Açıklaması!

Valilik'ten Karsspor Açıklaması!

Geçtiğimiz gün Karsspor evinde ağırladığı Serhat Ardahanspor maçında yaşanan olaylar hakkında Kars Valiliği açıklama yaptı.

Valilik'ten Karsspor Açıklaması!

Geçtiğimiz gün Karsspor evinde ağırladığı Serhat Ardahanspor maçında yaşanan olaylar hakkında Kars Valiliği açıklama yaptı.

Kars Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2'nci grupta mücadele eden Karsspor futbol takımımız ile Serhat Ardahanspor, ligin 18'inci haftasında Kars Atatürk Stadı'nda 01 Mart 2015 Pazar günü karşı karşıya gelmiştir.

İki komşu ve kardeş kentin takımları arasındaki karşılaşmayı takımlarına destek amacıyla; Kars Valisi Sayın günay Özdemir, Ardahan Valisi Sayın Ahmet Deniz, Kars Belediye Başkanı Sayın Murtaza Karaçanta, Ardahan Belediye Başkanı Sayın Faruk Köksoy, Ardahan Vali Yardımcısı Sayın Deniz Pişkin, Ardahan Emniyet Müdürü Sayın Selami Hüner seyircilerle birlikte izlemişlerdir.

Karsspor’un kazanmasına rağmen ne yazık ki son zamanlarda sporda yer alan şiddet ve kötü tezahüratlar bu maçta da yaşanmış ve hepimizi derinden üzmüştür.

Karsspor taraftarı içinde kendini bilmez küçük bir topluluk tarafından yapıldığını değerlendirdiğimiz, Kars’ı ve Karsspor’u sevdiğini zanneden ancak maçlarda sahaya yabancı madde atma ve kötü tezahürat gibi ahlaksızca davranışlarla takımına en büyük zararı veren holiganlar tespit edilmiştir. Bu ahlaksızlığa sebep olan sorumlular hakkında gerek federasyon, gerekse adli ve idari alanda soruşturmalar başlatılmış olup, olaylara sebep olanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Spor; insanlarla olduğu kadar toplumlarla da diyalog kurmayı sağlayan, kentleri, ülkeleri, birbirine yakınlaştıran, kaynaştıran, insanlar arasında kardeşliği, dostluğu, barışı, hoşgörüyü sağlayan bir olgudur. Maçlarda kötü tezahürata yer verilmemeli, herkes maçlara ailesiyle, çocuğuyla gelip karşılaşmaları izleyebilmeli, takımını gerçekten destekleyen, motive eden güzel tezahüratlar yapılmalı, amaç eğlenmek, beraber olmak, kaynaşmak olmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler