Vatan Partili Korkmazcan: “Yerel basın, milletten yana olan siyasi güçlerle birlikte hareket etmeli”

Vatan Partili Korkmazcan: “Yerel basın, milletten yana olan siyasi güçlerle birlikte hareket etmeli”

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Kars basınının medya yoluyla halkın milli birlik ve bütünlüğüne destek vermesini ve önümüzdeki yerel seçimlerde de milletten yana olan siyasi güçlerle birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan ve Nusret Senem, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi partilerinin belediye başkan adayı Tuncay Mutluer’e destek vermek amacıyla Kars’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Korkmazcan ve Senem  İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Kars Şube Başkanı ve Kars Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yargıç Harmankaya’'yı ziyaret etti.

Beraberinde Vatan Partisi Kars Belediye Başkan adayları Tuncay Mutluer ve Eski İl Başkanı Gazeteci Muharrem Yerli ile birlikte Yargıç Harmankaya’yı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcıları Korkmazcan ve Senem, gazetecilerin Kars için önemine değindiler.

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan eski parlamento başkan vekilliği, cumhurbaşkanı vekilliği, Parlamenterler Birliği başkanlığı ve 4 dönem Adalet Partisi ve ANAP’ta Milletvekilliği görevlerini yapmış Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi’nin halklarının birbirleriyle dost olması bakımından çok önemli rol oynadığını söyledi.

Vatan Partisi olarak Kars’ı, Avrasya güçlerinin yükselmesi bakımından merkezi konumda gördüklerini belirten Korkmazcan, Kars’ı aynı zamanda ekonomik ve siyasi bakımdan, Ülke halklarının biri birleriyle dost olması bakımından da çok önemli bir rol oynayacak konumda olduğuna da vurgu yaptı.

Kars’ın sınır şehri olduğuna da dikkat çeken Hasan Korkmazcan: “Kars serhat şehridir.  Kars’ın Avrasya bütünlüğünde Merkezi bir konuma yükselmesi önemlidir. Kars’ın Tarihi İpek Yolundaki yerini ve önemini yeniden alabilecek bir konumdadır. Karslılardan bir görev bekliyoruz. Karslılar bu görevlerini yerine getirirlerse Karsımıza hizmet ettikleri kadar Türkiye’ye vatan bütünlüğüne hizmet etmiş olacaklardır. Ve en önemlisi Avrasya güçlerinin bir araya gelmesinde ve dünyadaki sözlerini geçirmede merkezi bir rol oynamış olacaklardır. “dedi.

Karşı taraf, Kars’ı ve bu bölgeleri ele geçirmek istiyor

Adına ‘Karşı Taraf’ dediği FETÖ ve Diğer bölücü terör örgütlerinin Kars’ı ve bu gölgeyi ele geçirmek istediklerini de vurgu yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan: “Önümüzdeki yerel seçimleri sadece bir belediye başkanı seçimi olarak değerlendirmiyoruz.  ‘Karşı taraf’ dediğimiz Türkiye’nin bütünlüğü karşıtı olanlar da böyle düşünüyor.  Yani ‘karşı taraf’ dediğimiz 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmek isteyip başaramayanlardır. Diyarbakır’da,  Şırnak’ta, Hakkari’de tünel açıp bu tünellerde ezilenlerdir. Suriye’de bir İsrail koridoru oluşturmak isteyip başaramayıp şimdi geri çekilmek zorunda kalanlardır karşı taraf. Bu karşı tarafta Kars’ı aynen bizim gördüğümüz gibi görüyor. Bu konumdan çıkarmaya çalışıyoruz.  Güney’de koridor açmayı başaramadılar,  şimdi Ermenistan sınırında bir gedik açmaya çalışıyorlar. Karslıların 31 Mart’ta ki yerel seçimlerde bu bilinçle hareket etmesini temenni ve umut ediyoruz.  Bu yapılabildiği takdirde Kars aynı zamanda Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile Azerbaycan ve İran ile bizim bütünleşmemizin gerçek yıldızı olacaktır. Karşı taraf ise bozguna uğramalarına rağmen, Kars’ı ve bu bölgeleri ele geçirmek istiyor. Nasıl ki Türk ordusu geldi hendekleri ortadan kaldırdı. Ama daha sonra da karşı taraf, bölücü faaliyetlerde olanlara yeni bir cesaret vermek için Kars’ı bir platform olarak seçmiş durumdadırlar. Çünkü Suriye’de geri adım atmak zorunda kaldık ama bakın kuzeyde kazanmaya başladık. Bizde bunun karşısında sağduyulu olarak Cumhuriyetin, milli birlik ve bütünlüğün, kardeşliğin yanında olanların bir çıkış gösterecekleri inancındayız. Bu konuda Kars basının da halkımızı daha da birlik ve beraberliğe sevk edeceğine inanıyoruz.  Kars’ta 13 ayrı gazete bileşeninin ortak sorunlar etrafında bir çözüm bulmuş olmalarını da bir eski meslektaşları olarak kutluyorum. Çok güzel bir harekette bulunmuşlar ve birleşmişlerdir. Medya yoluyla halkımızın milli birlik ve bütünlük çalışmalarına destek vermek için bu birleşme güzel bir örnek oluşturmaktadır. Kars yerel basınının aynı örneği önümüzdeki yerel seçimde de vermesi lazım. Yerel basının milletten yana olan siyasi güçlerle birlikte hareket ederek sadece Kars’ın değil Türkiye’nin ve Avrasya hareketinin kaderinde rol oynamasını bekliyoruz.” dedi.

vatan-partili-korkmazcan-“yerel-basin,-milletten-yana-olan-siyasi-guclerle-birlikte-hareket-etmeli”-(4).jpgvatan-partili-korkmazcan-“yerel-basin,-milletten-yana-olan-siyasi-guclerle-birlikte-hareket-etmeli”-(3).jpgvatan-partili-korkmazcan-“yerel-basin,-milletten-yana-olan-siyasi-guclerle-birlikte-hareket-etmeli”-(2).jpgvatan-partili-korkmazcan-“yerel-basin,-milletten-yana-olan-siyasi-guclerle-birlikte-hareket-etmeli”-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler