“Vatandaş Kömür Yardımlarına Seçim Yatırımı Diyor” Haberine Açıklama

“Vatandaş Kömür Yardımlarına Seçim Yatırımı Diyor” Haberine Açıklama

Kars'ta yayın yapan Serhat TV ve televizyonun www.serhattv.com.tr adlı internet sitesinde “Vatandaş Kömür Yardımlarına Seçim Yatırımı Diyor” başlıklı haber üzerine Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından açıklama yapıldı.

“Vatandaş Kömür Yardımlarına Seçim Yatırımı Diyor” Haberine Açıklama

Kars’ta yayın yapan Serhat TV ve televizyonun www.serhattv.com.tr adlı internet sitesinde “Vatandaş Kömür Yardımlarına Seçim Yatırımı Diyor” başlıklı haber üzerine Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Valiliğimizce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 2013 yılında 10 bin ton kömür tahsis edilmiştir. Söz konusu kömür, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından 04 Eylül 2013 tarihinde ilimize gönderilmiş olup, Eylül ayından başlamak üzere hane başı 2 ton olmak üzere 5 bin aileye dağıtılmış ve Aralık ayı itibari ile kömür dağıtımı tamamlanmıştır.

Genel kömür dağıtımının tamamlanmasının ardından vatandaşlarımızın kömür taleplerinin devam etmesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağdur edilmemesini teminen dağıtılan 10 bin ton kömüre ek olarak 12 Kasım 2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden bin 500 ton kömür talep edilmiştir. Talep edilen ek kömür 31 Ocak 2014 tarihinde ilimize gönderilmiş olup, yine hane başı 2 ton olmak üzere 750 aileye dağıtımı devam etmektedir.

Haberde konu edilen kömür dağıtımı yukarıda bahsedilen ek kömürün dağıtımı olup, haberde geçen “yakacak yardımının 5 ay gecikmeyle yapıldığı…” bilgisi, gerçeği yansıtmamaktadır.  Vakfımızca yapılan diğer nakdi ve ayni yardımlar da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mevzuatı çerçevesinde devam etmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler