Vatandaşlar Derin Derin Düşünüyor!

Vatandaşlar Derin Derin Düşünüyor!

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı bazı köylerde yaşanan elektrik sorunları vatandaşı yaklaşan kış ayları öncesi derin derin düşündürmeye başladı.

İlçeye bağlı Akmazdam Köyü Muhtarı Feridun Güneş, köylerine 38 senedir enerji verildiğini bu zaman zarfında değişmeyen tellerin döküldüğünü bunun da elektrik kesintilerini beraberinde getirdiğini söyledi.

Muhtar Güneş,  rüzgarlı ve yağışlı havalarda tellerin bir birine temas etmemesi için taşlı çözüm bulduklarını anlattığı elektrik sorunları için Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne kadar gittiklerini belirtiyor. Güneş, “Ramazan ayında Erzurum Bölgeye gittim, bölgede 6-7 muhtar arkadaşla görüştük. Bize orada enerji hattımızın değişeceğini söylediler. Kars merkeze geldik bizi teknisyen arkadaşlara yönlendirdiler. Teknisyen arkadaşlar bizim raporumuzu aldı, tutanaklarını tuttular.”dedi.

DİYALİZ HASTAMIZ VAR

Yaklaşan kış aylarında elektrik sorunlarıyla nasıl yaşayacaklarını kara kara düşünen Muhtar, “Dağın başında dağları bekliyoruz. Benim bir tane diyaliz hastam var. Günlük 10 defa TEDAŞ’ı arıyorum. TEDAŞ ekibinde ki çocuklar yetişemiyor. Kazamızın 1 tane sepetli arabası var. 1 sepetli araba 52 köye nasıl yetişsin? Biz bu kurum özelleşmeden önce bundan çok iyi hizmet alıyorduk. Şimdi özelleşti hizmet gelir dedik tam zıttı oldu.” diye konuştu

BU ÇAĞDA BEN İNSANLARIN GÖZÜNDE YALANCI OLUYORUM

Sorunları için kimseye ulaşamamaktan dert yanan Muhtar Güneş, “Bu çağda ben insanların gözünde yalancı oluyorum. Komşum bana ‘yalancı muhtar’ diyor. Çünkü ilgililer beni yalancı yapıyor. Bana hat değişecek diyorlar, bende gelip söylüyorum. Dönüyorum yapmıyorlar. Biz ana hattımızın değişmesini istiyoruz. Köy içinde kırık olduğu zaman biz yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

MUM VE TÜPLERLE IŞIĞI GÖRÜYORLAR

Elektrik kesildiğinde jeneratöre sahip kişiler olmadıklarını, ya mum ya da tüplerle ışığı görebildiklerini anlatan Muhtar Güneş, “Çocuk okuldan geldiği zaman dersi nerde çalışsın? Işıkta ışık yok, bundan yıllar önce gaz lambaları vardı, çok iyi idi. En azından gazımızı alıyorduk, ışıklarımızı yakıyorduk, çocuklarımız onun dibinde çalışıyordu” dedi.

Taşbaşı köyü sakinlerinden İlimdar Daşdemir ise zamanla oluşan arızalar ve hatların yenilenmeyip arızaların eklerle çözülmesinden köylerinde ki elektrik sorunları yaşandığını aktardı. Hafif bir rüzgar olduğu zaman tellerin bir birlerine değdiğini, doğru düzgün elektrik görmediklerini ve yetkilileri aradıklarında bile olumlu bir sonuç alamadıklarından yakınıyor

Köylerinde yaşanan son arızayı kendi imkanlarıyla giderdiklerini de ifade eden Daşdemir, “Gıdalarımızın hepsi bozuluyor. Televizyon izleme yok, ders çalışma yok, buzdolabı yanan var, makinesi yanan var. Tellerin birbirine değmesinden bunlar yaşanıyor. Dikkat edin bakın bu teller hafif bir rüzgar olduğu zaman, köylüye elektrik gelmiyor.” diye sitemde bulundu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler