Vatandaşlar Vali Öksüz’e seslendi: “Bizim suçumuz ne?”

Vatandaşlar Vali Öksüz’e seslendi: “Bizim suçumuz ne?”

Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’den hak sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

HDP Belediyesinde siyasi görüş ayrılığı yaşayan birçok vatandaşın geçmişte almış oldukları arsaların kat irtifakları geçmiş yönetimle hesaplaşmaya gidilerek düşürülmüştü.

Yeni yönetim mağdur vatandaşlara yeni bir umut oldu.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, tek suçlarının vatan, bayrak ve millet sevdalısı olmalarından kaynaklanan bir mağduriyet olduğunu dile getirerek, “2017-2018 yıllarında 7 kat ruhsatlı olarak aldığımız arsalarımız HDP yönetimi tarafından siyasi hesaplaşma neticesinde 5 kata düşürüldü. Öyle ki hemen yanı başımızda aynı ada içerisinde yapılan ruhsatlı inşaatlar ve bir çok yer 7 kat iken, aynı ada ve parselde olan bizlerin arsaları 5 kata kadar düşürüldü. Sayın Valimizin Kars Belediyesinden arsaların hangi tarihte ve kaç kat imar durumu üzerinden alındığını kontrol etmesini istiyoruz. Kendisinin de gerekli kontrolleri yaptığında biz arsayı aldığımızda imar durumu 7 kattı, daha sonra HDP belediyesi bu hakkımızı yukarıda anlatmış olduğumuz siyasi nedenlerden ötürü elimizden alarak 5 kata kadar indirdi.” dediler.

Yan yana aynı ada da bulunan bazı arsalara 7 kat verilmesi bazı arsalara da 5 kat verilmesinin hiçbir vicdana sığmadığını söyleyen vatandaşlar, “Bu bir rant değil, hak meselesidir, bu bir vebaldir, sayın Valimizden empati yaparak, mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.” ifadesini kullandılar.

kars-arsa.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler