Ve Akıbeti Belli Oldu!

Ve Akıbeti Belli Oldu!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, geçtiğimiz günlerde uzman ekip tarafından Ebu-l Hasan Harakani Külliyesi’nde yapılan Tuvaletler bölgesinin akıbeti belli oldu.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan geçtiğimiz günlerde Kars ziyaretinde İstanbul Teknik Üniversitesinden gerçekten bu işin ehli ve uzmanı olan bir hocalar ekibi gelerek onların vereceği rapora göre düzenleme yapılması gerektiğini belirtmişti.

Kars Valisi Rahmi Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burada bulunan tuvaletler için İstanbul Teknik Üniversitesinden hocaları getirdik. Hocalarımız incelediler ve iki tane tarihi binanın arasında bir betonarme yapının yapılmasının uygun olmadığına ait bir rapor verdiler. O rapor üzerine de biz Koruma Kuruluna bu tuvaletlerin yıkımı ile ilgili bir teklifte bulunacağız. Ondan sonra da buradaki tuvaletleri yıkacağız.” dedi.

Burası Kars’ın görünen yüzü olduğunu dile getiren Vali Doğan, “Şadırvan ile birlikte bir bütünlük arz edeceği şeklinde Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bir proje geliştirdi. Projesi tamamlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü o projeyi ihale ediyor. Buranın yıkımı ile birlikte burasının ihalesi ile birlikte başlamış olacak. Burası Kars’ın görünen yüzü. İnsanlar Kars’a geldiğinde nereye gideyim? Nerede oturayım? Dediğinde buraya gelmesi lazım. Burasını Kars Kalesi ile birlikte bütünleştirip bu değerleri toplumun, vatandaşlarımızın hizmetine sunma arzusu içerisindeyiz.” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler