'VEDA ETMEYE DEĞİL, YOLA DEVAM ETMEĞE GELDİK'

'VEDA ETMEYE DEĞİL, YOLA DEVAM ETMEĞE GELDİK'

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde aday gösterilmemelerin ardından, Kars'a gelerek partilileri ile kucaklaştılar.

'VEDA ETMEYE DEĞİL, YOLA DEVAM ETMEĞE GELDİK'

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde aday gösterilmemelerin ardından, Kars’a gelerek partilileri ile kucaklaştılar.

Arslan ve Kılıç’ı Kars Havalimanında, AK Parti Kars İl Başkan vekili Adem Çalkın, Milletvekili Adayı Ensar Erdoğdu, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis, Tanıtım ve Medya Başkanı Şener Günerhan, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyleri ve teşkilat mensuplarından oluşan kalabalık bir gurup karşıladı.

Arslan ve Kılıç daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partilileri ile bir araya geldiler. Burada alkışlarla karşılanan Arslan ve Kılıç, İl Başkan Vekili Adem Çalkın ve Milletvekili Adayı Ensar Erdoğdu ile birlikte partililerine hitap ettiler. Arslan ve Kılıç’ın konuşmaları sırasında salonu dolduran partiler arasında duygusal anlar yaşandı ve bazı partililerin ise gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

ADEM ÇALKIN: “BU DAVA BURADA BİTMEZ”

Buluşma sırasına açılış konuşması yapan İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, Arslan ve Kılıç ile birlikte durmaksızın yola devam edeceklerini belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu durumu “Bu dava burada bitmez” şeklinde ifade eden Çalkın: “Arslan ve Kılıç, 4 yıldır ülkemize, şehrimize ve ülke siyasetine çok önemli katılarda bulundular. 12 yıllık AK Parti Hükümetleri bu ülke için hizmet etti. Her iki milletvekilimizde görev yaptıklar süre içerinde 81 ile örnek olmuşlardır. Bunun nedeni de uyum içerisinde 4 yıl geçirmişlerdir. İl başkanım ve teşkilatım adına sayın vekillerimize teşekkür ediyoruz. Bizler sayın vekillerimizden çok şeyler öğrendik. Sayın Arslan ulaştırma alanında Türkiye’ye nam salmış bir hemşerimizdir. Yunus Hocamız ise tarım ve hayvancılık politikaları konusunda hükümetimiz adına üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirişlerdir. Bugün havalimanın yüzlerce Karslı onları karşıladı ve bağrına bastı. Bizler bir AK Parti ailesiyiz. Bu dava burada bitmez” dedi.

KILIÇ: VEDA ETMEYE DEĞİL, YOLA DEVAM ETMEĞE GELDİK

Çalkın’ın konuşmasının ardından söz alarak partililerine yönelik konuşan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ta, aday olamasalar bile veda etmeye değil yeni aday dava arkadaşları ile birlikte yola devam etmek için geldiklerini söyledi.

AK Parti’de zaman zaman değişim ve dönüşümlerin yaşanmasının olağan durumlar olduğunu ifade eden Kılıç: “Siyaset, duygusallığın olmadığı bir alandır. Bizleri ilk günden bu zamana kadar daha sıcak ve samimi bir şekilde karşıladığınız için silere minnettarız. Bizim en büyük kazanımımız budur. Ama inşallah AK Parti ile hükümetimiz insanına kazandırmaya devam edecektir. Bu Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile başlayan bir süreç değildir. Biz aday gösterilmediğimiz an içimizde nefsimizle hesaplaşmamız bir dakika bile sürmedi. Hemen dedik ki ‘4 yıl önce nasıl ki kendi ismimizi aday olarak gördüğümüzde isabetli bir karar’ dediysek, aynı şeyleri bu gün de diyoruz. Toplumu, ülkeyi ve bölgeyi düşünmek zorundayız. AK Parti’de nefsine hakim olamayanların yeri yoktur. Her insanın bir hesabı vardır. Ama kararı Yüce Allah verir. Ve bunu birilerini vesile kılarak verir. Bir gün Sayın Cumhurbaşkanımızı, bir gün Başbakanımızı ve il başkanımız vesile kılar. Bizim şu ada gönlümüz rahat. Çünkü yine partimizde sizlerle bir ve beraberiz. Bu süre içerinde sizlerin vermiş olduğu teveccühe layık olacak şeyler yaptık mı diye sormamız gerek. Göreve yaptığımız sürece ailemizi bile ihmal ederek gece gündüz çalıştık. Bütün bunları da AK Parti teşkilatları ve sizlerin sayesine yaptık. Partimizin bu ülkeye sundukları ile yaptık. Yeni adaylarımızın AK Parti’nin gücü ve kuvvet ile o irade ve güç arkasında olduktan sonra aynı hizmetlerin daha fazlasını Karsımıza ve ülkemize taşıyacaklarına emin olabilirsiniz.

Bizler AK Parti olarak koca bir teşkilatız. Bu teşkilatın bizden çok daha fazla bu ülkeyi düşündüğü kesin. Onun için partimizin verdiği kararlar bir anlık bizleri üzebilir ama alınmış bu kararla yola çıkmış olan aday arkadaşlarımıza saygı gösterip onlarla birlikte gücümüzü birleştirip ortaya koyabilirsek yani Kars bu seçimlerde da güçlü bir şekilde yeniden Ankara’ya güçlü bir şekilde giderse Kars daha fazla hizmet almaya devam edecek. Kimin getirdiğine değil nasıl geldiğine bakmak gerek. Ankara’da bir sandık var. Bu sandık ülkenin her tarafına gidecek. Gönül ister ki o sandıkta 3 el birden olsun. Bu hizmetler onlara değil ilimize gelecek. Haklarımızı karşılıklı olarak bir birimize helal etmemizin yolu budur. Sizlerden tek isteğimiz yeni adaylarımızı Arslan ve Kılıç gibi görmeniz ve desteklenmenizdir. Kars’ta 3 – 0 yapmak zor değil. Böylece Ankara’da gücümüz ve kudretimizi de bir o kadar fazla olur. Bu gücü Kars buradan gelecek olan nemayı görsün. İnanırsak olur. Bunu 7 Haziran’a kadar her yerde ve ortamda anlatmaya devam edeceğiz.”dedi.

ARSLAN: “MİLLETVEKİLLİĞİ YETER, AK KADROLARDA HİZMETE DEVAM

“RABBİM HAYIRLISI İSE YENİDEN NASİP ETSİN” DEDİK.

Kılıç’ın ardından partililerine seslenen AK Parti Ahmet Arslan da Genel Merkezinin takdirini saygı ile karşıladığını belirterek “Milletvekilliği yeter, ak kadrolarla hizmete devam” ifadesini kullandı.

Aday adayı olduğu günden adayların açıklandığı ana kadar “Rabbim Hayırlısı ise nasip et” diye dua ettiğine dikkat çeken Arslan konuşmasında şu ifadelerine yer verdi:

"3 gündür her kesimden bizleri arayanlar var. Ve beni arayanlara şunu söyledim. ‘Rabbim, biz bu yola çıktık. 4 sene anlımızın akı ile hizmet ettik. Her keste biliyor ki anlımızın akıyla, AK Parti gücü ile kadroların ve teşkilatların ve sizlerin gücü ile hizmet ettik. Tekrar hizmet edelim diye aday adayı olduk. Dolayısıyla ey Rabbim Hayırlısı ise nasip et. Hayırlı değilse de olmamasını nasip et.” Dedim. Duamı tekrar ediyorum. ‘Rabbim hakkımızda hayırlısı hangisi ise onu nasip et’ Rabbim Salı günü akşam 5 itibariyle Banada Yunus Hoca’ya da ‘milletvekilliği yeter AK Kadrolarda göreve devam’ dedi. Eğer bu duayı ettiysek, o duamın karşılığında bunu aldıysak bu gün bize düşen şunu söylemektir. ‘Allah’ım sana şükürler olsun ve hamd olsun ki okuna ezan şahit ki en ufak bir üzüntümüz yoktur’ Biz hayırlısı olsun diye dua etmiştik. Hayırlısında budur inşallah. Aksini düşünürsek şirke gireriz. Aksini düşünürsek yalan yere dua etmiş oluruz. Bizim duamız hayırlısını istemekti. Ve bugünde hayırlı sonucu bulmuş durumdayız. Rabbimize binlerce kez şükür ediyoruz. 4 yıl önce biz yola çıktığımızda beni ve Yunus Hocayı tanıyanlar ‘ne güzel oldu bunlar geldi’ dediler. Tanımayanlar da bunlar neren çıktı dediler. Beni o zaman Akyaka ve Susuz ilçelimizde olduğu gibi kimse tanımıyordu. Ama şimdi her kes tanıyor. Yeni gelecek olan arkadaşımız Mehmet Uçum’u tanımamanız normal. Ensar Başkan ve Selahattin Bey’i tanıyorsunuz. Bu nedenle birlikte göreve devam edeceyiz. Esas olan partimizin ve ak kadrolara verdiğiniz güçtür. Esas olan Ankara’daki pastanın Kars payının büyük olmasıdır. Siz ne kadar büyük destek verirseniz, biz 7 Haziran’a kadar milletvekili olarak bugünden itibaren AK kadroların gönüldaşları olarak ne kadar güçlü destek verecek olursak inşallah onlarda size o kadar güçlü hizmet getirecekler. Bu konuda hiçbir şüphe yok. Biz bu davanın adamıydık yarında olamaya devam edeceğiz. Dört yılda bu mücadeleyi verdik. Bu günden sonra da bu davanın adamı olarak hizmete devam edeceyiz. Bugün biz, 7 Haziran’a ve sonrasından da mademki yolumuz dava yoludur. Durmak yok bu dava yolunda devam”

 

dsc_0461.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler