Vekiller, Kazım Karabekir Paşayı Andı!

Vekiller, Kazım Karabekir Paşayı Andı!

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan Doğu Cephesi Komutanı Kars'ın Kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa'nın vefatının 67. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladılar.

Vekiller, Kazım Karabekir Paşayı Andı!

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan Doğu Cephesi Komutanı Kars'ın Kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa'nın vefatının 67. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladılar.

Kılıç ve Arslan mesajında, İstiklal harbimizin önde gelen kahramanlarından, Kars’ın düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan şark cephesi

komutanı olan şark fatihi Kazım Karabekir Paşa’yı, vefatının 67. yıldönümünde rahmetle ve minnetle andıklarını belirterek, "İmparatorluğun muhtelif bölgelerinde görev yapmış ve Çanakkale savaşına da katılmış olan Kazım Karabekir Paşa, vatan kurtuluşunda yer ve zaman fark etmeksizin yüksek bir istekle göreve hazır olduğunu göstermiştir. Mondros Mütarekesi imzalandıktan sonra, İstanbul’ a çağırılmış, ancak, İstanbul’da vazife almanın, vatanın ve milletin yok edilmesine seyirci kalmak olacağını düşünmüş ve Mustafa Kemal’le anlaşarak Şark’ta vazife istemiştir. Bunun üzerine 1919’da Erzurum’daki Şark Cephesi Komutanlığına atanmıştır.

Kazım Karabekir, TBMM tarafından kurtarılması gereken yerler için kendisine verilen görevleri büyük başarılarla yerine getirmiştir. Ermeni ordusunu bozguna uğratmak suretiyle Kars’ı, Ardahan’ı ve Artvin’i, vatan topraklarına yeniden dâhil etmiştir. Onun başkanlığında Gümrü ve Kars Anlaşmaları imzalanmıştır. Kazım Karabekir, bu başarılarından dolayı "Şark Fatihi" namını almıştır.

Kurtuluş savaşımızın her kademesinde bulunan ve her görevi üstün başarılarla yerine getiren Kazım Karabekir, sadece bir komutan olarak hizmet etmemiş, aynı zamanda sosyal ve siyasal alanda da önemli hizmetler yapmış ender bir şahsiyet olarak tarihte hak ettiği yeri almıştır. Kars’lıların gönlündeki müstesna yerini de ilelebet koruyacaktır.

Serhat diyarının milletvekilleri olarak Kazım Karabekir Paşayı rahmetle ve minnetle anmayı bir borç biliyor, kamuoyuyla paylaşılmak üzere siz değerli basınımızın bilgilerine sunuyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler