Vekiller Çanakkale Resim Sergisi’nin Açılışını Yaptı

Vekiller Çanakkale Resim Sergisi’nin Açılışını Yaptı

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından resim ‘Çanakkale’ temalı resim sergisi açıldı.

Kars Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda 5 gün süreyle Kars halkına kapılarını açık tutacak olan Çanakkale Resim Sergisi’nin açılışı AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Güven ve İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Başkanı Ebubekir Keleş tarafından kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılış sonrası sergi salonunu gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar, Çanakkale’yi temsilen hazırlanan kuru ekmek ve üzüm hoşafından da tattılar. Çanakkale’ye ait birçok resmin ve kahramanın sergilendiği salon, 5 gün boyunca Kars halkının hizmetinde olacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Başkanı Ebubekir Keleş, “Çanakkale zaferinin 101. yıl dönümü münasebetiyle Kars İlim Yayma Cemiyeti olarak tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bizlerde bu meyanda Kars İlim Yayma Cemiyeti şemsiyesi altında diyanet sen, sağlık sen, Kars milli eğitim müdürlüğü, spor il müdürlüğü olarak birkaç tane etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız.” dedi.

ÇANAKKALE KONFERANSI DÜZENLENECEK!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde yine İlim Yayma Cemiyeti’nin de paydaşlığında gerçekleştiren şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Pazar Günü yeni bir programın müjdesini vererek, ödül töreninin de orada gerçekleştirileceğini kaydeden Ebubekir Keleş, şunları söyledi: “Şuan da sergisini açmış olduğumuz Çanakkale sergisi ile ve geçen Pazar günü milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabından ezbere şiir yarışması düzenledik. Birçok öğrencimiz ona talepte bulundular. Yarışmaya katıldılar. Yarışmada birinci, ikinci, üçüncüyü belirledik. Ve bu haftayı dolu dolu geçiririz düşüncesiyle önümüzde ki Pazar günü de halk eğiti müdürlüğü konferans salonunda Erzurum İlahiyat Fakültesinden Yardımcı Doç. Dr. Mehmet Göktaş hocamızın Çanakkale konulu bir konferansı olacak. Orada şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin ödül töreni olacak.”

“ÇANAKKALE’Yİ ANLAMAYA BUGÜN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

İlerleyen günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığıyla İlim Yayma Cemiyeti protokolüyle hazırlanan proje kapsamında ‘Kafkaslar’dan Balkanlar’a’ adlı bir programla Bosna- Hersek’te Saray Bosna’da da bir programın gerçekleştirileceğini söyleyen Keleş, Çanakkale’yi anlamaya bu günlerde daha çok ihtiyacımız olduğunu vurguladı.

Ebubekir Keleş, proje hakkında ve Çanakkale farkındalığı hakkında şu konulara dikkat çekti: “Burada görmüş olduğunuz serginin daha da genişletilmiş şekliyle Kars İlim Yayma Cemiyeti Kars şubesi Ömer Nasuhu Bilmen Öğrenci Yurdu’ndaki öğrencilerimizin bir kısmıyla beraber Saray Bosna’ya gideceğiz. Orada bu sergimizi açacağız. Bunlar çok önemlidir. Çanakkale bugünkü birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin bir nevi başlangıç noktasıdır. Allah bizleri Çanakkale’yi anlayan, Çanakkale ruhuyla yaşayan gençleri yetiştiren insanlar eylesin. Bugün dünden daha çok Çanakkale’yi anmaya ihtiyacımızın var olduğunun kanaatindeyim. 2007 yılından beridir bu etkinliğimiz devam ediyor. Her yıl biraz daha artarak devam etmektedir. Örneğin geçen yıl açmış olduğumuz Çanakkale resim sergisine yaklaşık 10 bin katılım olmuştur hafta içerisinde. Bu sene daha çok katılım beklemekteyiz. Bu hafta içerisinde 5 gün açık kalacak. Pazar günüde konferansta bunu adeta Çanakkale konulu konferansıyla taçlandıracağız.”

Çanakkale temalı serginin açılışına; Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Güven, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, İlim Yayma Cemiyeti Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, Sağlık Sen Kars İl Temsilcisi Hasan Yazıcı, çok sayıda kurum ve daire amiri katıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler