Vekillerden İstiklal Marşı Mesajı

Vekillerden İstiklal Marşı Mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan'ın İstiklal Marşımızın Kabul edilişinin 93.Yıldönümü mesajı:

Vekillerden İstiklal Marşı Mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan’ın İstiklal Marşımızın Kabul edilişinin 93.Yıldönümü mesajı:

Bugün Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak!’’ dizeleriyle başlayarak yazdığı Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıldönümünü kutluyoruz.

Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşımızın Kabulü, kabus dolu günlerimizde bize bir umut ışığı olmuş, aziz milletimizin manevi ve milli duygularını yücelterek, milli mücadele direncimizi hat safhalara taşımamızda önemli sebeplerden biri olmuştur.

Her dizesinde ayrı bir anlam ve anlatım olan İstiklal Marşımız, Milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgürlüğe ve bağımsızlığa verdiği önemin en güzel anlatımı olarak, kendisine karşı yapılan haksızlıklara en güzel cevabı vereceğinin de simgesi olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 93. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler