Velilere güvenli internet semineri verildi

Velilere güvenli internet semineri verildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde Dr. Mustafa Yalçın Ortaokulu öğrenci velilerine yönelik Halk Eğitimi Salonunda eğitim semineri verildi.

Velilere güvenli internet semineri verildi

Kars’ın Kağızman ilçesinde Dr. Mustafa Yalçın Ortaokulu öğrenci velilerine yönelik Halk Eğitimi Salonunda eğitim semineri verildi.

Dr. Mustafa Yalçın Ortaokulu Rehber öğretmeni Gülcan Bülbül, velilere çocukları için güvenli internet kullanımı konusunda eğitici bilgiler verdi. Bülbül, “İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında tüm çocuklar vakitlerinin büyük çoğunluğunu bilgisayar ve internet başında geçiriyor. Çevrimiçi Oyunlar oynamak, sosyal medya sitelerini kullanmak, müzik dinlemek ve okul ödevleri için araştırmalar yapmak için internete giren çocuklar, farkında olmadan birçok tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar. Çocukları dolandırıcılığın yanı sıra hakaret ve arkadaşça yaklaşan kötü niyetli kişiler tarafından kandırılarak ailesiyle ilgili özel bilgilerin sızdırılması gibi önemli tehlikeler bekliyor. Çocukları bu tehlikelerden korumak için onları bilinçlendirmek ve doğru yönlendirmek büyük önem taşıyor” dedi.

Bülbül ayrıca, öğrencilerle iyi bir iletişim içerisinde olunması, bir arkadaş gibi davranılarak çocukların ihmal etmemesi gerektiğini de ifade ederek, velilere güvenli internetin nasıl kullanılacağı hakkında genişçe bilgiler verdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler