Veren Elle Alan Elin Buluşması!

Veren Elle Alan Elin Buluşması!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın talimatlarıyla başlatılan ve Kars Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce yürütülen, ‘Bir el de sen uzat’ kampanyası gece gündüz demeden devam ediyor.

Kampanya sürecinde Kars’tan ve Türkiye’nin dört bir tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması istenen yardımlar, hayırseverler tarafından kargolarla Kars Belediyesi’ne gönderiliyor. Kars Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri de gece gündüz demeden yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında yoğun bir çalışma yürütüyor.

Gıda, bakliyat, giyim gibi her türlü malzemenin gönderildiği ‘Bir el de sen uzat’ kampanyasında Kars Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü odası ve depo alanı kolilerle doldu taştı. Bir taraftan gerçek ihtiyaç sahibi aileler belirlenerek yardımlar yerlerine ulaştırılırken, boşalan alanlar yeni yardımlarla kısa süre içerisinde yeniden doluyor.

“Allah bu yardımlarda bulunan herkesten razı olsun” diyen Kars Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya, “Bilindiği üzere Belediye Başkanımız Sayın Murtaza Karaçanta’nın talimatlarıyla bir hafta önce başlatılan ‘Bir el de sen uzat’ kampanyası kısa süre içerisinde tabiri caizse çığ gibi büyüdü. Allah sayın başkanımızdan da binlerce kez razı olsun. Başkanımız Kars’taki yoksul ailelerin tespit edilmesi noktasında bizlere talimat verdi. Bizler de bu talimatlar doğrultusunda gerçek ihtiyaç sahibi aileleri belirledik ve bu kampanyayla yardımda bulunan Kars halkı ve Türkiye’nin dört bir tarafından yapılan yardımları birebir tespit ettiğimiz ailelere ulaştırıyoruz.” şeklinde konuştu.

10 gün içerisinde gıda bankası oluşturmayı planladıklarını kaydeden Kaya, “İstanbul’dan, İzmir’den, Aydın’dan, Bursa’dan ve sayamadığımız birçok ilden her anlamda destek geliyor. İnşallah 10 gün içerisinde gıda bankamızı da oluşturacağız. Yardıma muhtaç ailelerimiz listelerimizde mevcut ve bu gıda bankası sayesinde ihtiyaçları olduğu her an gelip bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bu anlamda gerçek ihtiyaç sahiplerine bir el de biz uzatabiliyorsak ne mutlu. Allah Karslı hemşerilerimizden de, dışarıdan yardımda bulunan hemşerilerimizden de razı olsun. Biz gecenin 3’ü de olsa bu hizmeti vermeye ve el uzatmaya hazırız.” dedi.

Yardımda bulunmak isteyenlerin mail ortamı veya telefonla ulaştıklarını ifade eden Kaya, “Bize 7-24 ulaşabilirler. Yardımı nereden yapmak isterlerse biz kendilerine gerekli kolaylığı yapacağız ve yardımlarının ulaştırılması noktasında elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bizler bu soğuk havada veren el ile alan eli buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler