Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Ardahan’da Vergi Haftası kutlamaları kapsamında 2015 yılı beyanlarına göre Kurumlar ve Gelir vergisinde ilk 10’a giren rekortmenler teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Vergi rekortmenlerine ödüllerinin verilmesi nedeniyle İl Defterdarlığı tarafından Polis Evi’nde kokteyl verildi. 

Kokteyle; Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Özer, Esnaf Odası Başkanı İsmail Kahya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ve esnaflar katıldı.

Programda, vergi rekortmeni iş adamları ve esnaflara yönelik bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, vergi vermenin kutsal bir görev olduğunu belirterek, şunları söyledi;

’’Sizlerin verdiği vergiler belki de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin en ücra köşede bir ninemize yaşlılık maaşı, Karaman’ın Ermenek ilçesinin en ücra köşesinde ki bir amcamıza kalp pili, Ardahan’ın Lehimli köyünde eve ihtiyacı olan yaşlı teyzemize bir ev, Etiyopya’da açlık ve sefalet içerisinde yardım bekleyen çocuklara gıda oluyor. İşte tüm bu nedenler dolayısıyla verginin kutsal olduğunu söylüyoruz. Bugün Türkiye, sosyal devlet anlayışı içerisinde kendi vatandaşlarının ötesinde, yurt dışında birçok ülkeye de Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) oranına bakıldığı zaman, sosyal harcama olarak en fazla yardım ulaştıran ülke konumuna gelmiştir. Bu bizim geçmişimizden gelen, geleneklerimizde olan kucaklaşma ve sevginin ürünüdür. Tüm bunlar vergisini düzenli ödeyen, devlete karşı ödev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren değerli mükelleflerimizin özverisiyle gerçekleşmektedir. Ayrıca belirtmek isterim ki, ilimiz Ardahan, her alanda olduğu gibi vergi verme oranında da Türkiye’ye örnek olmaktadır. İlimiz, geçtiğimiz haftalarda açıklanan resmi verilere göre Türkiye’nin borcuna en sadık ili olmuştur. İşte Ardahan’ın, Ardahan insanının güzelliği budur. Ben, vergisini düzenli olarak ödeyen bütün mükelleflerimize teşekkür ediyorum. 27’nci Vergi haftasının hayırlı olmasını diliyorum.’’

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, ’’Vergilendirilmiş kazanç en helal olandır. İlimizde ki iş adamlarımızı ve esnaflarımızı ülkemiz ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı kutluyorum. Vergi haftasının hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

Ardahan Defterdarı Mehmet Doğan ise vergi rekortmeni mükelleflere teşekkür etti. Doğan, Ardahan’da en iyi kamu hizmetini vermeye çalıştıklarını ifade ederek, ’’Adil şeffaf ve tarafsız çalışan personelimiz ile tüm mükelleflerimize en iyi kamu hizmeti vermeye çalışıyoruz’’ dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Deniz ve diğer protokol üyeleri tarafından vergi rekortmenlerine teşekkür belgeleri verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler