Verilen Söz Tutulacak mı ?

Verilen Söz Tutulacak mı ?

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Başbakan Binali Yıldırım tarafından tarafından cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen,  Başbakan Binali Yıldırım tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Bilgen'in verdiği soru önergesi şöyle:

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Yukarı Karagünen’de 2006 yılında; biri kadın 3’ü çocuk 4 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca evin yıkıldığı ve 500 civarında küçükbaş hayvanın öldüğü heyelan afetinin ardından Valilik yetkilileri köylülere ücretsiz konut sözü vermiştir. 65 aile için köyün bir kilometre uzağında yapılan konut başına köylülerden 65 bin TL istenmiştir. Bunu ödeme gücü olmayan köylülerimiz ise heyelan bölgesinde ölüm korkusuyla yaşamaya devam edecektir.

Bu bağlamda;

1- Köylülere ücretsiz konut sözü verilip sonrasında köylülerden ücret talep edildiği bilgisi doğru mudur?

2- Eğer bu bilgi doğruysa konuyla ilgili köylülere ne zaman bilgilendirme yapılmıştır?

3- Mali durumu zaten yeterli olmayan köylülerin bu parayı karşılayıp karşılayamayacağıyla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır?

4- Köylülerin halen heyelan bölgesinde tehlike içinde ikamet etmesi hususunda devletin köylüleri korumak için almış olduğu tedbirler nelerdir?

5- AFAD tarafından 2011 senesinde bitirildiği söylenen konutların 5 yıldır teslim edilememiş olmasının sebepleri nelerdir?

6- Köylülere yapılan evlere elektrik ve su bağlanmadığı bilgisi doğru mudur?

7- Afet yaşayarak mağdur olan köylülerin tekrar mağdur edilmemesi çalışmalar var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler