VHO, KAÜ başhekim yardımcısını sahiplendi

VHO, KAÜ başhekim yardımcısını sahiplendi

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim yardımcılığına atanan Muhammed Bora Uzuner'i sahiplendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı (VHO), Kafkas Üniversitesi son günlerde, yazılı ve görsel basında ve sosyal medyada, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine, doktor öğretim görevlisi Muhammed Bora Uzuner’in başhekim yardımcısı olarak atanması ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Uzuner’in atanması sonrası, eksik ve yanlış bilgilere dayalı olarak, kamuoyunu yanlış yönlendirme maksatlı, haksız bir şekilde bir veteriner hekim meslek grubunun itibarını  zedeleyici değerlendirmelerde bulunulduğuna dikkat çekildi. Muhammed Bora Uzuner Veteriner Fakültesi mezunu olduğu ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anatomi Ana Bilim Dalında doktora yapmış başarılı bir bilim insanı dolduğu belirtildi.

Başhekim yardımcılığı görevinin idari bir görev olduğunun altı çizilen açıklamada: “Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim yardımcılığına atanmasının öncesinde Tıp Fakültesi dekan yardımcılığı görevinde başarılı hizmetlerde bulunmuştur. Kaldı ki başhekim yardımcılığı görevi idari bir görev olup, muayene ya da tedavi süreçlerine katılmayı gerektirmediği bilinen bir gerçek olduğu halde, tamamen kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu haberin maksadını aştığı ortadadır.

Sayın Hocamız bu güne kadar bütün akademik çalışmalarını beşeri tıp üzerine yoğunlaştıran, konusu ile ilgili çok sayıda bilimsel çalışmayı tıp dünyasında kazandırmış değerli bir akademisyendir.

Hekimlik eğitimi, fizyoloji, patoloji, mikrobiyoloji, biyokimya ve anatomi gibi temel bilimlerin eğitimleri ile başlar. Bu eğitimler, beşeri hekim, diş hekimi ve veteriner hekimler için aynı müfredatı içeren ortak eğitim alanıdır. Hekimliğin temelini oluşturan bu eğitimler  birçok üniversitede ortak sınıflarda verilmiştir.

Bu çerçevede birçok Tıp Fakültesinin temel bilimler bölümlerinin öğretim üyeleri, hatta ana bilim dalı başkanları veteriner hekim kökenlidir. Veteriner Hekimlik başta tıp doktorları olmak üzere hiçbir meslek grubundan rol çalmaya ihtiyaç duymayacak kadar yetkinliği olan ve hizmet yelpazesi oldukça geniş bir meslektir. Ayrıca anatomi derslerini teorik ve pratik olarak vererek tıp doktorlarının eğitim sürecinde aktif rol alan bir meslektaşımızın tamamen idari konularda insiyatif üstlenmesinin Bölgeye hizmet veren Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinin hizmet kalitesinin arttırılmasına vereceği katkı ortadır.  Temelsiz, konuyu saptırma ve kamuoyu önüne liyakati ile öne çıkan bir meslektaşımızın atamasına gölge düşürmeye çalışmanın kimseye fayda sağlamayacağı bilinmelidir.

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak, bir meslektaşımızın geçmiş idari tecrübeleri ve akademik donanımı dikkate alınmadan, haksız ve mesnetsiz ifadelerle atandığı göreve layık görülmemesini ve mesleğimizin kamuoyu  nezdinde kişisel polemiklere alet edilerek küçük düşürülmesine yönelik yaklaşımları kınıyoruz. Bu hassasiyetimiz kamuoyuna saygıyla paylaşırız.”denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler