VHO’nun bakanlık onaylı suni tohumlama kursu başladı

VHO’nun bakanlık onaylı suni tohumlama kursu başladı

Kars Ardahan Iğdır Bölge Veteriner Hekimleri Odasının (VHO)15. Dönem Yönetim Kurulu tarafından koordine edilerek açılan ‘İneklerde Rektovaginal Yöntemi İle Suni Tohumlama Kursu’ başladı.

Tacettin DURMUŞ

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan teorik eğitim ile start alan kursta, ilk teorik eğitimin ardından Kars Belediye Mezbahanesinde teorik eğitime ilişkin uygulama eğitimi gerçekleştirildi.

Kars Ardahan Iğdır Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül, eğitime ilişkin yaptığı açıklamada, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalında görevli öğretim üyeleri tarafından verilen eğitimlerin uygulama bölümlerinin Kars Belediyesine ait Mezbahanede gerçekleştirildiği belirtti.

Ödül, kursiyer veteriner hekimlerin 27-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan  5 günlük eğitimin sonunda teorik ve pratik bilgilerini güncelleyerek Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı suni tohumlama sertifikalarını almaya hak kazanacaklarını söyledi.  Ödül, bu belgeyi almaya hak kazanan veteriner hekimlerin ülke hayvancılığının gelişmesinde büyük rolü olan hayvan ıslahı çalışmaları kapsamında suni tohumlama yapabilme yetkisine sahip olacaklarını da ifade etti.

2018 yılının Ekim ayında yapılan seçim ile göreve gelen 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ercan Ödül, Kars Ardahan Iğdır Bölge Veteriner Hekimler Odasının ülke hayvancılığında çok önemli bir nokta olan Kars İlini, ülkenin dört bir yanında hizmet veren veteriner hekim meslektaşları için hizmet içi eğitim ve sertifikasyon merkezi haline getirmeyi planladıklarını da açıkladı.

Göreve geldikleri günden itibaren suni tohumlama konusunda dördüncü sertifikasyon programını açtıklarını dile getiren Başkan Ercan Ödül, Kars ve komşu illerde görev yapan veteriner hekimlerin dışında Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da görev yapan veteriner hekimlerin bu kursa katılmak için Kars’a geldiğini belirtti.

Başkan Ercan Ödül, Kars Ardahan Iğdır Bölge Veteriner Hekimleri Odasının ülke hayvancılığına hizmet eden veteriner hekimlerin kendi alanlarında daha donanımlı, daha yetkin hale gelebilmesi için ve hayvansal üretime daha fazla katkı sağlayabilmeleri için sertifikasyon programlarına ve hizmet içi eğitim çalışmalarına son hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler