VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi

VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)'de 'VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi' yapıldı.

VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de ‘VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi’ yapıldı.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi’ne Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, İl Müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre açılış konuşmalarıyla devam etti. VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Enver Beytut, “Veteriner Patoloji Kongrelerinin düzenlenmesi ilk kez 2002 yılında Konya’da Selçuk Üniversitesi’nde Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Veteriner Patoloji Derneğinin büyük özverileriyle gerçekleştirildiğini belirtti. Beytut, o günden bu yana da kongrelerinin iki yılda bir geleneksel olarak yapıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Enver Beytut, Kars’ın sahip olduğu potansiyel ile ülke hayvancılığına katkı sunan iller arasında üst sıralarda yer aldığını, ancak hala bölgede yoğun hayvan hareketleri, koruyucu tedbirlerin yetersiz olması ve yetiştiricilerin hastalıklarla mücadelede yeterli bilince sahip olmaması nedeniyle özellikle salgın hastalıklar ve zoonozlarla mücadelenin güçleşmekte olduğunu dolayısıyla bölgede ekonomik kayıplar ve insan sağlık problemlerinin de sorun olmaya devam ettiğini, bunlardan dolayı Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi’nin Kars’ta düzenlenmesinin ayrıca öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kongere de daha sonra sırasıyla Veteriner Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan birer konuşma yaptı.

VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi’nde Prof. Dr. Yavuz Selim Sağlam’ın “Veteriner Patolojide Lisansüstü Eğitim ve Sorunlar” konulu sunumu yaptı. Kongre katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.

20140912aw190778_01-(1).jpg

20140912aw190778_03.jpg

20140912aw190778_02.jpg

20140912aw190778_04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler