Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Yarın Yapılacak

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Yarın Yapılacak

Kars’ta YDS adayları “09.45”ten sonra sınava alınmayacak.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

İlkbahar dönemi Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yarın yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak sınava 15 dakika kala kapılar kapanacak. 09.45’ten sonra gelen adaylar sınava alınmayacak.

YDS İlkbahar Dönemi sınav giriş yerlerini öğrenmek için TIKLAYINIZ.

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlerin gireceği Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yarın gerçekleştirilecek. Sınav Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapılacak.

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılacak. Bu dillerden sınava giren adaylar, sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama sorularını yanıtlayacak.

Diğer dillerde ise sınav, yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılacak. Türkçeye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılacak.

Adaylara sınavda 180 dakika süre verilecek.

YDS İlkbahar Dönemi sınav giriş yerlerini öğrenmek için TIKLAYINIZ.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler