Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Kuruluyor

Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Kuruluyor

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinin kuruluşundan bu güne değin süren macera artık akademik bir mertebe ile de taçlandırıldı.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinin kuruluşundan bu güne değin süren macera artık akademik bir mertebe ile de taçlandırıldı. Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Ana Bilim Dalı’nın kuruluş kararı ve KAÜ senatosunca imzalanarak YÖK’e gönderildi.

Emeği geçenlere teşekkür eden KAÜ Yaban Hayatı ve Rehabilitasyon Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu şunları söyledi:

“Bir fikir ve ideal olarak başlayan bu macera, birbirimizi motive etme konusundaki başarımız, yaptığımız işlerin doğru mercilerde yankı bulması ve büyük küçük demeden bu konuda her işi zamanında çözme konusundaki beceri ve ısrarımız ile bu noktaya geldi. Fikir aşamasından kağıda dökülen işlemlere kadar her konuda bir arada olduğumuz Sn. Prof. Dr. Zati Vatansever ve Sn. Uzman Biyolog Emrah Çoban’a, arkamızdaki gönüllü ordusu ve Veteriner Hekim Ayşegül Çoban’a, ünite olarak faaliyete geçtiğimiz andan bu yılbaşına değin bizimle çalışan Prof. Dr. Burhan Özba’ya, Kars ve Iğdır bölgesinde yaptığı çalışmalar ve kurduğu STK ile üniversitemizin ilgisini yaban hayatına yönlendirip bir vesile ile bu işlerin buralarda başlamasına neden olan Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu’na, teşekkür ederiz. Ayrıca, DKMP ailesinin mühendisinden, muhafaza memuruna ve bilcümle Ankara Merkez (Cihangir, Gökhan, Hasan ve Taner bey başta olmak üzere) ve yerel yöneticilerine (Murat, Mete ve Aykut beyler), Üniversitemin yöneticisi değerli abilerime ve her şeye rağmen bu işe destek olan klinisyen iş arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. Yolumuz açık, adımlarımız hep büyük olsun, hepinize teşekkürler.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler