Yakalanan FETÖ'cü Akademisyen Kars'a Getirilecek

Yakalanan FETÖ'cü Akademisyen Kars'a Getirilecek

İzmir'in Çeşme ilçesinden, Yunanistan'ın Sakız Adası'na ailesi ile birlikte kaçarken yakalanan FETÖ terör örgütü şüphelisi akademisyenlerden O.D., suç dosyasının olduğu Tokat iline gönderilirken diğer akademisyen Ş.U ise Kars'a getirilecek.

17 Şubat gecesi, saat 23.00 sıralarında akademisyen arkadaşı Ş.U. ve aileleri ile birlikte, Suriye uyruklu E.C.K.'nın kullandığı fiber botla Sakız Adası'na kaçarken yakalan O.D., Çeşme Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından, suç dosyasının olduğu Tokat iline gönderildi. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, saat 13.00 sıralarında, O.D.'yi Çeşme Emniyet Müdürlüğünden teslim alarak, Tokat Emniyet Müdürlüğüne ait bir araçla götürdü.

FETÖ şüphelisi diğer akademisyen Ş.U.'nun da, suç dosyasının olduğu Kars ilinden yarın uçakla gelecek terörle mücadele ekiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Ş.U.'nun Nesrullah Dündar adıyla sahte kimlik taşıdığı da belirlenmişti.

O.D. ve Ş.U., Çeşme Emniyet Müdürlüğündeki ilk sorgularında, insan kaçakçılarına kişi başına 10 bin euro verdikleri, insan kaçakçılarınca Ankara'dan Çeşme'ye getirildiklerini, Çeşme'den de E.C.K. adlı Suriyelinin kullandığı fiber tekneyle yola çıktıklarını anlatmışlardı. FETÖ terör zanlısı akademisyenler, fiber tekneyle Dalyan Top Burnu sığlıklarından geçerken çok zorlandıklarını, teknelerinin zaman zaman taşlara sürtündüğünü, batma tehlikesi yaşadıklarını da söylemişti. Doç.Dr. O.D.'nin "Suç Teorileri" ve "Suç Korkusu" adlı kitapları ve Ş.U. ile birlikte yazdıkları "Türk Ceza Adalet Sisteminin Caydırıcılık Kapasitesine İlişkin Eleştirel Bir Değerlendirme" başlıklı bir araştırması da bulunuyor.

yakalanan-fetocu-akademisyen-karsa-getirilecek--(1).jpgyakalanan-fetocu-akademisyen-karsa-getirilecek--(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler