Yapamazsın dediler, usta oldu

Yapamazsın dediler, usta oldu

Kayseri'de işe ilk başladığı zamanlarda arkadaşlarının 'Yapamazsın' dediği Alev Gökoğuz, ailesinin de desteğiyle dönerci ustası oldu.

Yapamazsın dediler, usta oldu

Kayseri’de işe ilk başladığı zamanlarda arkadaşlarının 'Yapamazsın' dediği Alev Gökoğuz, ailesinin de desteğiyle dönerci ustası oldu.

Kayseri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde dürümcü ustası olarak çalışan Alev Gökoğuz, görenleri şaşırtıyor. 5 yıldır bu işi yaptığını ve işini çok sevdiğini söyleyen Gökoğuz, ailesi tarafından destek gördüğünü fakat arkadaş çevresi tarafından 'yapamazsın, zor olur' dediklerini ancak söylenenlere kulak asmadan çalışmaya devam ettiğini anlattı. Dürümcü Ustası Alev Gökoğuz, “5 sene önce bu işe başladım. Aslında pek planlı bir şey değildi. Arkadaşım sayesinde dürümcü oldum. Daha sonra bu şekilde devam ettik. Yani iyi oldu, gayet de memnunum. İyi de tepki gösteren oldu, yapamaz diyen de oldu, destekleyen de oldu. Ama ben söylenenlere pek kulak asmadım” dedi.

İlk etapta şaşıranların olduğunu söyleyen Alev Gökoğuz, “Zaten en büyük destekçim annem ve babamdı. Onlarında sayesinde bu seviyeye geldim. Benim 2 tane çocuğum var. Biri ilkokula gidiyor, diğeri liseye gidiyor. Annemle babam onlara baktı. Eşim de destek oldu. Sıkıntısız bu seviyelere geldik. Eşim başka bir iş yapıyor, ben burayı çalıştırıyorum. Ustamız, elemanlarımız var. Yanımızda çalışan bayan elemanımız var. Bu şekilde devam ettik 5 senedir ayaktayız. Şaşıranlar oluyor ama buranın insanları alıştı artık. Esnafı da biliyor, öğrencisi de biliyor. Bir sıkıntı yok çok şükür. İlk etapta şaşıranlar çok olmuştu” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler