Yapımı devam eden okullar

Yapımı devam eden okullar

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, yapımı devam eden okullar ve diğer çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Altun, “Bayrampaşa İlkokulu çok küçük bir okulumuzdu, TOKİ tarafından yenisi yapılmak üzere yıktırıldı. Aynı yerde TOKİ tarafından 24 derslikli okul yapıldı. TOKİ iki ay içerisinde okulun devrini bize yapacak önümüzdeki eğitim öğretim yılında o bölgenin öğrencilerini o okula planladık ve o bölgede okul sıkıntımız kalmadı. Eğitim öğretimimize yeni yapılmış olan 24 derslikli okulumuzda devam edeceğiz. Şuan Kars’ta iki adet 24 derslikli okulumuzun yapımı devam etmekte. Bu iki okulumuzda bu yıl eğitim öğretime açılacak.” dedi.

Altun, bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan okulla ilgili de, “Yine bir hayırseverimizle yapmış olduğumuz protokol doğrultusunda DSİ bölge müdürlüğümüzün hemen yanında 12 derslikli bir okulumuzda yapımı devam etmekte ve o okulumuzda 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Sağlık Meslek Yüksek Okulumuzun yerine yaptırmış olduğumuz 16 derslikli lisemizin çalışması ise hızla devam etmekte. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişip yetişmediğini henüz bilmiyoruz ama okulumuzu yapan müteahhit ile görüşme yaptık en geç onuncu ayın sonunda okulu bitirip teslim edeceğini söyledi. Bizimde tek arzumuz o güne kadar tamamlanıp bitmesini isteriz.” diye konuştu.

2015-2016 eğitim öğretim yılında ilçeler hariç Kars merkezde 100 derslikli okul açacaklarını da belirten Altun, “İlçelerimizi kattığımız zaman bu sayı 300 ila 400 arasında değişmekte. Şuan Susuz ilçesinde 24 derslilik okul yapımı var. Yurtla birlikte Digor merkezde 16 derslik lise 24 derslik ortaokul, 200 kişilik pansiyon. Kağızman merkezde 50 derslik okulumuz açılıyor. 300 kişilik yurdumuz açılacak. Bu yıl Selim ilçesinde merkezde 8 derslik okulumuz açılacak. 16 derslik okulunda temeli atılmakta. Dolayısıyla köylerimizi de kattığımız zaman 400 derslikli okul 800 kişilik yurt yapımımız var.” şeklinde konuştu.

Altun daha sonra şunları söyledi:

“Okullarımız malumunuz olduğu üzere son güne kadar devam etmekte ve öğrenci yoklaması yapılmaktadır. Son güne kadar devamsızlık aranmaktadır. Zaman zaman yaz aylarında öğrencilerimizde bazen gevşeme oluyor ancak o zamanda okul yetkililerimiz gerekli bütün tedbirleri alıyordur. Ki inanıyorum buna devamsızlık olmayacak veya alınmayacak gibi düşünceler olmaz. Çünkü son güne kadar öğrenci devamsızlıkları bilgisayar üzerinden sisteme işlenmekte. Bunun için öğrencilerimizin okul tatil oluncaya kadar devamsızlık hakkını biliyor. Ama zaman zaman bir-iki öğrencimiz yaz aylarından dolayı bir rehavete kapılmış olabilir. Onu da mutlaka okul idareleri uyaracaktır. Bundan sonrada bu tedbirleri okul idarelerimiz alacaklardır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler