“Yarının Umudu Kızılaycı Çocuklar"

“Yarının Umudu Kızılaycı Çocuklar"

​Sarıkamış’ta “Yarının Umudu Kızılaycı Çocuklar" projesinde veliler kan bağışında bulundu.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Fevzi Çakmak İlkokulu öğretmen ve öğrencileri “Yarının Umudu Kızılaycı Çocuklar ”projesini kan bağışıyla hayata geçirdi. Bu kapsamda velileri için düzenlenen kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.

Proje koordinatörü Zühal İyiçalışkan, öğrencileriyle birlikte harekete geçerek, velileri kan bağışı konusunda ikna ettiler. Okul içinde oluşturulan kan bağışı standında ise Erzurum ve Kars’tan gelen Kızılay ekibine 50 ünite kan kazandıran minikler, sevinçlerini yine öğretmenleri ve velileriyle paylaştılar.

Öğrenciler, velileri, ”Kan bağışında bulunun hayat kurtarın”, “Hayata kan verelim ”yazılı dövizlerle karşılayarak bir yandan da kan bağışının önemini anlattılar.

Okul Müdürü Necife Kader Polat, “Kızılay Haftası” münasebetiyle okul olarak böyle bir proje yaparak farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade ederek, Projenin amacıyla ilgili bilgi verdi. Polat, “Okulda öğrenciler, öğretmenler ve ailelerin kan bağışının önemi hakkında bilinçlendirerek gönüllü kan bağışçı sayısını artmasını sağlamak olduğunu belirterek, ”Çocuklarımızın kan bağışının ne olduğunu Kızılay ekibinin bu işleri nasıl yaptığını, milyonlarca insanın hayatının yapılacak kan bağışı ile kurtarıldığını bilmelerini görmelerini, bilinçlenmelerini istedik. Velilerimizin büyük desteğini aldık. Öğretmenlerimizi, çocuklarımızı yaptıkları bu başarılı çalışmadan dolayı okulumuz adına kutluyorum.” dedi.

Okulu ziyarete gelen Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz da öğretmen ve öğrencileri bu önemli projelerinden dolayı kutlayarak tebrik etti.

Öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise kan bağışında bulundu. Kan ihtiyacı olan vatandaşlar için bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu belirten Toksoy, “Bizde bu kampanyaya kan bağışlayarak katkı sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Veli Güner Karabağ da, öğretmen ve öğrencilerin böyle anlamlı bir kampanya düzenlemelerine kan bağışı yaparak destek verdiklerini, bütün velilerin kan bağışına duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler