Yasin Aşkın Yıldırım: Gerçeklerin Aydınlatılmasını Tarihçilere Bırakalım

Yasin Aşkın Yıldırım: Gerçeklerin Aydınlatılmasını Tarihçilere Bırakalım

GELİN 28 NİSAN 2017 CUMA GÜNÜ SAAT: 11.00 ULU CAMİİ DE MEZALİMİN 102 YILIN DA ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIĞIMIZI YANLIZ OLMADIKLARINI DUALARIMIZLA ANIP YAD EDELİM

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, amaçlarının o yıllarda Kars’ta Ermeniler tarafından Türklere yapılan zulmü anlatmak olduğunu ve asla intikam söylemleri içerinde olmadıklarını söyledi.

Ermeni Soykırım iddialarının 100’üncü yılında başlattıkları ve adına ‘Ulu Caminin tanıklığında mezalimin başkenti Kars’ta Ermeniler tarafından katledilen  şüheda nın  ruhlarına ulu camii de mevlit okutulması ve fotoğraf sergisinin her yıl aynı günlerde devam edeceğini söyleyen Başkan Yıldırım bu anma programlarını birilerini kötülemeği  amaçlamadıklarına vurgu yaptı.

Yıldırım açıklamasını şöyle sürdürdü: “Amacımız o yıllarda yaşanan katliamlar ile ilgili olarak her kesin gerçekleri bilmesini istiyoruz. Ama ne yazık ki Dünya kamuoyunda o yıllarda Türklerin Ermenilere bu katliamları yaptığı söyleniyor. Ama gerçekler bunun tam tersidir ve Türklerin değil, Ermenilerin Türkleri katlettiğine dair arşivlerde  kanıtlarımız var. Biz bunları ispatlıyoruz. Konu ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da tüm dünyaya, gelin tarihi araştıralım, birlikte çalışalım ve gerçekleri ispatlayalım’ diyor. Ama buna rağmen bunu kabul etmiyorlar. Çünkü kabul ederlerse bu mezalimi  kendilerinin   gerçekleştirdiğini Dünya da duyulacak. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın önerisine iştirak etmiyorlar. Bizler her zaman ve her yerde bunu anlatacağız. Biz ermeni mezaliminin en çok tanıklığını yapan şehirdeyiz bu yöre için , ulu camii için çok şey söylene bilir. Ermenilerin 1915 - 1920 yıllarında Kars ve çevresinde de halka, hiçbir inanç, kültür ve milliyet gözetmeden katliam yaptıklarını kanıtlıyor. Ermeni zulmünü de hiçbir zaman unutmuyoruz. İnsanları bilinçlendir menin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah dünya bir daha böyle bir mezalim görmez. Hangi inançtan hangi dinden olursa olsun zulmün her türlüsü kötüdür, yanlıştır. Bütün insanlığın birbirine dinleri, inançları farklı da olsa birbirine saygılı olması gerekiyor. İnsanlar her zaman hakkın ve hakikatin yanında olmalıdır. Bizim ecdadımız kesinlikle haksız yere hiç kimseye zulüm etmemiştir. Ermeni soykırımı yoktur Ermeni yalanı vardır. Bu tarihi gerçeklerle ortadadır.” 

Başkan Yıldırım son olarak "Takdiri ilahiyi de Allah’a ve sonrada halkımıza  bırakacağız.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler