Yavru Baykuşa Öğretmenler Sahip Çıktı

Yavru Baykuşa Öğretmenler Sahip Çıktı

Iğdır’daki bir okulun bahçesinde öğretmenler tarafından bulunan yavru baykuş tedavi altına alındı.

Karakoyunlu ilçesine bağlı Murşitali Köyü İlkokulu bahçesinde yaralı yavru baykuşu bulan öğretmenler, durumu yetkilere bildirdiler. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilerince teslim alınan yavru kukumav kuşunun sol bacağının üstüne basamadığı ve daha uçma yeteneğini kazanmamış olduğu tespit edildi.

Konu hakkınca açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdür Mete Türkoğlu, teslim alınan yavru kuşun, yapılan tedavisinde kanatlarında ve diğer bölgelerinde yaralanma olmayan, muhtemelen yuvadan düşme esnasında sol bacağını dallara sıkıştırdığı ve çırpınması sonucunda da ters dönen bacağını hareketsiz kılmakta olduğu tespit edildiğini, bacağının daha fazla zarar görmemesi amacıyla sarıldığını belirtti.

Kuşun tedavisinin cerrahi müdahale gerektirmesi nedeniyle Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildiğini ifade eden Türkoğlu, “Baykuşgiller familyasından küçük bir baykuş türü olan kukumav kuşu, kırsal bölgelerde tarlaların ve bahçelerin yakınlarında yaşar. Özellikle yeşillik yerleri sever. En önemli besini tarla faresidir ve ayrıca çeşitli küçük memeli ve sürüngenlerle de beslenir. Kukumav kuşları genellikle ağaçların gövdelerindeki kovuklarda ya da kayaların arasındaki oyuklarda kendilerine yuva kurarlar. Yaban hayatına destek veren ve koruyan öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber