Yavru Tilkiler Erzincan'dan Kars'a Geliyor

Yavru Tilkiler Erzincan'dan Kars'a Geliyor

Erzincan'da vatandaşlar tarafından bulunan iki yavru tilki, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınarak Kars'a gönderilecek.

Yaklaşık 20 günlük oldukları tahmin edilen yavru tilkiler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzincan Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındılar. Veteriner Hekimler tarafından yapılan muayenenin ardından Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilecek.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada yavru tilkileri, bakanlıkla protokolü bulunan Kars'taki rehabilitasyon merkezine gönderme kararı aldıklarını belirterek, "Tilkileri, bakanlığımızın anlaşmalı veteriner hekimine teslim edeceğiz. Kars'taki merkezde yetişkin hale gelene kadar, gerekli bakım ve beslenme ihtiyaçları karşılandıktan sonra doğal ortama bırakılacaklar." denildi.

Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ise yavru Tilkilerin rehabilitasyon merkezine getirilmelerini merakla beklediklerini ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler