Yayla Yolu Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Yayla Yolu Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, AKAKP projesi kapsamında yapılan yol ve çalışmaları hakkında bilgiler alarak, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAKP) kapsamında olan ve Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kars İl Özel İdaresi arasında yürütülen Kırsal Altyapı Yatırımları protokolü çerçevesinde başlatılan, Kağızman İlçesi Akören köyü yayla yolu çalışması aralıksız devam ediyor.

Kars’ın Kağızman ilçesi Akören yayla yolu çalışmasını yerinde izleyen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, AKAKP projesi kapsamında yapılan yol ve çalışmaları hakkında bilgiler alarak, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Ardahan, Kars, Artvin Kalkınma Projesi (AKAKP) olan, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi olarak karşılıklı yapılan protokol sözleşmesiyle yürütülen Kars Kağızman Akören köyü yayla yolunun yapımı ve durumu hakkında bilgi aktaran Erdinç Dolu, yolun Kasım ayı itibariyle tamamlanacağını kaydetti.

Akören köyü yerleşim alanı ile yayla arası mesafesinin 12 km olduğunu dile getiren Dolu, “Yayla yolunun yapımı kapsamında 472 metre olmak üzere çeşitli ebatlarda koruge boru kullanılmaktadır. 14500 metreküp kazıyla birlikte 34000 metreküp dolgu işi de mevcuttur. Yapılacak bu çalışmaların hemen arkasından reglaj, serme, sulama ve sıkıştırma işlemi gerçekleşecek. Bu çalışmaların akabinde ise yayla yolumuz Kasım ayında tamamlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

yayla-yolu-calismalari-araliksiz-suruyor-(6).jpgyayla-yolu-calismalari-araliksiz-suruyor-(2).jpgkars-ormana-donuyor!-(1)-001.jpgyayla-yolu-calismalari-araliksiz-suruyor-(3).jpgyayla-yolu-calismalari-araliksiz-suruyor-(4).jpgyayla-yolu-calismalari-araliksiz-suruyor-(5).jpgyayla-yolu-calismalari-araliksiz-suruyor-(7).jpgyayla-yolu-calismalari-araliksiz-suruyor-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler