Yaylalara kadar hizmet gidiyor!

Yaylalara kadar hizmet gidiyor!

Kars'ın Digor İlçesi'nde görev yapan Aile Hekimleri sağlık durumunu takip etmek zorunda kaldıkları ailelerin kontrollerini yapmak için yaylalara kadar gidiyorlar.

Yaylalara kadar hizmet gidiyor!

Kars’ın Digor İlçesi’nde görev yapan Aile Hekimleri sağlık durumunu takip etmek zorunda kaldıkları ailelerin kontrollerini yapmak için yaylalara kadar gidiyorlar. Havaların ısınmasıyla birlikte Kars’ın Dumanlı Dağı Yaylası’na göç eden hamile kadınlara ve çocuklara gerekli aşılarını yapabilmek için 90 kilometre yol kat ediyorlar.

Halk Sağlığı bünyesinde görev yapan Aile hekimliği uygulaması kapsamında sorumlu oldukları bölgelerde hizmet verebilmek için hiçbir engel tanımıyor. Yayla bölgesinde kapı kapı gezerek çocuk, hamile, yaşlı demeden tek tek kontrollerini yapan sağlık çalışanları günde yaklaşık 7 saat yaylalarda görev yaptıkları görüldü.

Evde Bakım aracı şoförü Hemşire Onur Ömeroğlu, zahmetli bir yolculuğun ardından sağlıkçı arkadaşlarımızla birlikte bölgede rutin aşılarını yaptıklarını söyledi. İkametinden geçici süreliğine ayrılanlara sağlık hizmetlerini bulundukları yerlerde vermeye çalıştıklarını vurgulayan Ömeroğlu şunları söyledi “Bizim bölgemizde yaşayıp da geçici olarak yaylalara gidenlerin hizmetlerini veriyoruz. Dumanlı Dağ Yaylası’na giden çocuk ve hamilelerin aşılarını da bu şekilde yapıyoruz. Görevimiz neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Yeter ki bebeklerimiz ve anne adayları aşısız kalmasın. Kış aylarında bazı köylerin çamur deryasına dönen yollarında, yaz aylarında ise görüldüğü gibi uzak yerlere göç eden yaylacılarımız çoğalmaktadır. Onlara ulaşabilmek elbette sorun, ama biz görevimizin bilincindeyiz. ’dedi.

Sağlıkçıların bu çalışmaları karşısında memnun olan köylüler yaylalarına kadar gelerek sağlık dağıtan sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler