Yeni Hayvan Pazarı Bir Türlü Hizmete Girmedi

Yeni Hayvan Pazarı Bir Türlü Hizmete Girmedi

Vali Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan yolu üzerinde 57 bin 800 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan “Modern Hayvan Pazarı” bölgeye hitap edecek şekilde yapılıyordu ancak yıllardır tamamlanamıyor.

Vali Hüseyin Atak Bulvarı üzerinde Otogar yanında bulunan mülkiyeti  Belediye Başkanlığı’na ait olan  yerin önce dolgu çalışmalarının yapılıp tamamlanan Hayvan Pazarı’nın tesislerinin yapımına 2011 yılında başlanıldı. Kars Belediyesi tarafından yapımına başlanan Modern Hayvan Pazarı 57 bin 800 metrekare alan üzerinde inşa edildi.

Hayvan Pazarında idari bina, müşteri hizmet binası, lokanta, ilaç satış noktası, veteriner odası, kontrol ve güvenlik odası, kantar binası, sosyal tesis ve idari ofis binaları da yaptırıldı. Hayvan Pazarı 300 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kapasiteli olarak yaptırıldı. Hayvan Pazarı’nda otopark, dezenfektasyon havuzu ve hayvanların iniş çıkışlarını sağlamak için rampa alanları yer aldı.

Ancak yapılan çalışmalar kısmi olarak tamamlanırken aradan geçen 6 yıla rağmen Pazar kapısı hayvan satıcılarına bir türlü açılmadı.Yıllardır atıl durumda bekletilen yeni hayvan pazarı nedendir bilinmez bir türlü hizmete girmedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler