Yenilenen Hükümet Konağı Hizmette

Yenilenen Hükümet Konağı Hizmette

Arpaçay Hükümet Konağında vatandaşlara daha iyi, kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla yaklaşık olarak 3 aydır sürdürülen çalışmalar sona erdi.

Yenilenen Hükümet Konağı Hizmette

Arpaçay Hükümet Konağında vatandaşlara daha iyi, kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla yaklaşık olarak 3 aydır sürdürülen çalışmalar sona erdi.

İçerisinde Kaymakamlık, Adliye, Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve KHGB'nin bulunduğu hizmet binamızın tadilatında; binanın tamamında koridor ve merdivenlerde zemin yenilemesi, eski ve kullanılmaz durumda bulunan kapıların değiştirilmesi, internet ve telefon hat sistemlerinin son teknoloji ile tamamen değiştirilmesi gibi çalışmalar yapıldı. Engelli vatandaşlar için yeni bir engelli rampası ve engelli tuvaleti de yapılarak daha önce engellilerin kullanamadığı Hükümet Konağı engelli kullanımına da uygun hale getirildi. Hükümet Konağına yeni bir çay ocağı yapılırken, personel ve vatandaşlar için yapılan ancak bir süredir giderinde sıkıntı olduğu için kullanılamayan bay-bayan tuvaletleri de yeni baştan yapıldı. Diğer taraftan özellikle yağmurlu havalarda kullanılamaz durumda olan araç otoparkı, altyapısı ile yeni baştan yapılırken resmi araçlar ve misafir araçlar için yeni kapalı garajlar inşa edildi.

3 aydır süren çalışmalar boyunca zorluk içinde çalışan memurlar ve hizmet alımında zaman zaman aksaklıklarla karşılaşan vatandaşlar, hükümet konağının iç dizaynından sonra ortaya çıkan yeni yüzünden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Tarihi taş bir bina olan Hükümet Konağının eski bir bina olması ve kullanımda zorluklara sebebiyet vermesinden dolayı yenilenmesi hizmet kalitesinin ve verimliliğin artmasında önemli rol oynadı. Ayrıca bahçe düzenlemesi, yeni garaj alanlarının eklenmesi ve yeni otopark yapımı geçen yıl bitirilen dış yapı onarımını tamamlayıcı nitelik taşıdı. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak Arpaçay Kaymakamı Faruk ERDEM; yorucu ve uzun da olsa tadilat ve yenileme çalışmalarını bitirmenin kendilerini ve vatandaşı epeyce rahatlattığını, yapılan çalışmalarla hem görsel olarak hem de fiziki olarak önemli aşamalar katedildiğini ve bu sayede daha modern bir görünüm alan Hükümet Konağının vatandaşlar ve memurların hak ettiği şekle dönüştüğünü söyledi. Diğer yandan yapılacak son işin oldukça eskiyen çevre duvarının yenilenmesi olduğunu ve o konuda da bir hayırsever bulduklarını, en kısa zamanda çevre duvarının da yapımına başlayarak daha estetik bir hale getirileceğini ifade etti.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada “İnşaat aşamasında yaşanan zorluklardan dolayı vatandaşlarımızın ve memurlarımızın göstermiş oldukları anlayış ve hassasiyetten dolayı teşekkür eder, yenilenmiş hizmet binamızın ilçemize hayırlı olmasını dileriz.” denildi. karsmanset.com

dsc_0006.jpg

dsc_0057.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler