Yenilenen isale hattı köylüleri mutlu etti

Yenilenen isale hattı köylüleri mutlu etti

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Aşağıbaşköy köyünün içme suyu sorunu, ilçe kaymakamı Hakan Zengince’nin özel ilgisi sonucu çözüme kavuşturuldu.

Tacettin DURMUŞ

Her yıl defalarca arıza yapan köy içme suyu isale hattı, Kaymakam Enver Hakan Zengince yoğun gayretleri ve girişimleri neticesinde değiştirilerek yenilendi.

Yıllar önce yapıldığı için zamana yenik düşen isale hattının yenilenmesi köy halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Aşağıbaşköy Muhtarı Ekrem Aydın, köyüne içme suyu sağlayan boruların değiştirmesinde emeği geçen başta Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince olmak üzere İl Özel İdaresi Mühendisi Abdurrahim Güvercin ve yüklenici firma yetkilisi Mikail Demir olmak üzere katkısı olan herkese köy köyü halkı adına teşekkür etti.

Öte yandan bilindiği gibi Kars’ın il genelinde olduğu gibi bazı köylerde eskiyen ve kısmen kullanılamaz hale gelen mevcut isale hatları il ve ilçe özel idare ekipleri tarafından yenileniyor. Köylerin başta gelen sorunlarının başında gelen su sorununu giderilmesi köy halkını memnun ediyor. Aynı zamanda özellikle biri birine komşu olan köylerin kaynak sularını paylaşmaları da önem arz ediyor. Bu nedenle sık sık bazı köylerde su yüzünden çıkan kavgalar da yaşanıyor.

yenilenen-isale-hatti-koyluleri-mutlu-etti-(9).jpgyenilenen-isale-hatti-koyluleri-mutlu-etti-(11).jpgyenilenen-isale-hatti-koyluleri-mutlu-etti-(8).jpgyenilenen-isale-hatti-koyluleri-mutlu-etti-(6)-001.jpgyenilenen-isale-hatti-koyluleri-mutlu-etti-(1).jpgyenilenen-isale-hatti-koyluleri-mutlu-etti-(2).jpgyenilenen-isale-hatti-koyluleri-mutlu-etti-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler