Yerel Gazete

Yerel Gazete

Yerel gazeteler gazete okuma kültürüne büyük katkı sağlıyor

İnternet imkanlarının hızla yayıldığı günümüzde gazete okuma alışkanlığının kazandırılması için yerel gazeteler büyük çaba harcıyor.
 
Ulusal gazetelerde göremedikleri haberleri yerel gazete imkanlarıyla okuyabilen vatandaşlar gazete sahiplerine teşekkür ederek, yerel gazetelere her zaman ihtiyaç duyduklarını söylediler.
 
Kars’ın Kağızman İlçesi’nde yayınlanan Gözlem Gazetesi de, en çok okunan gazeteler arasında bulunuyor.
 
Şehit Refik Cesur İlköğretim Okulu altıncı sınıf öğrencisi Erhan Akar da, İl ve ilçedeki gelişmeleri yerel gazetelerden takip ediyor.
 
Akar, “Ben okula başladım başlayalı hikaye kitapları okumayı, gazete okumayı kendime bir zevk edindim. İlçemizde yayınlanan mahalli gazeteleri takip ediyorum. Haftada bir Gözlem Gazetesi’nin bürosuna gelerek bu gazeteyi temin edip hem kendim okuyorum hem de arkadaşlarıma okutuyorum. İlçemizde olup bitenleri ve kültürel bilgileri böyle mahalli gazeteler sayesinde ediniyorum. İlçemizde iki gazete çıkıyor. Birisi Kağızman’ın Sesi, diğeri Gözlem gazetesidir. Bu gazetelere para da almıyorlar. Ücretsiz olarak veriyorlar. Bizler de okuyoruz. Okuduğum okula ve okul müdürüne bu gazeteyi götürüyorum. Herkes okuyor. Öğretmenlerimden de memnunum. İyi bir öğrenci olmaya çalışıyorum.” diye konuştu.
(AÇ-BA-S) KARS/KAĞIZMAN (KHA) – ALİ ÇELİK

Önceki ve Sonraki Haberler