Yerel İrade Platformunun Temeli Atıldı

Yerel İrade Platformunun Temeli Atıldı

Ardahan’da Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) bir çatı altında buluşturmak ve yerel iradeyi etkin bir şekilde kullanmak amacıyla kurulması planlanan Ardahan Yerel İrade Platformu için çalıştay düzenlendi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un ev sahipliğinde Yalnızçam Otel’de düzenlenen çalıştaya, İlçe Belediye Başkanları, Oda başkanları, kamu yararına çalışan kurum ve kuruluş temsilcileri, federasyon ve kent konseyi başkanları, sendika temsilcileri, tüm STK başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

Yemek programıyla başlayan çalıştayda, Ardahan’da ve Ardahan dışında kurulan, Ardahan’ın kültürünü, ekonomisini, yerel kaynaklarını, yöresel ve kültürel değerlerini yaşatmak adına faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarını ortak bir platformda buluşturmak için fikir alışverişinde bulunuldu.

Sivil toplum kuruluşlarının ilin geleceğine etki edecek şekilde etkin faaliyetlerde bulunmasının çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Köksoy, “Bu platformu oluşturmakta ki amacımız, tamamen ilimizin geleceğine olumlu katkı sunacak, gelişmeye yerel iradeyi de katarak ortak bir kalkınma hamlesi yakalamaktır.

Burada hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin bütün derneklerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, federasyonumuzla, muhtarlarımızla birlikte ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz. Bu platformun moderetörlüğünü de belediye olarak biz yapmaya hazırız.

Bugün baktığımız zaman ülkemizde çok sayıda dernek, federasyon var. Bu sivil yapılanmaları bir arada toplayan, ortak değerler söz konusu olduğu zaman bir yumruk gibi olan platformların, ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle bir platform oluşturmak artık bizim için kaçınılmazdır. Çünkü ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına paralel olarak ilimizin de aynı ölçüde kalkınmasını, gelişmesini istiyoruz” dedi.

Ardahan’da ekonomik gelişmelere rağmen göç olgusunun önüne geçilemediğini aktaran Başkan Köksoy, “Bu konu bizim en büyük dezavantajımızdır. Ekonomik olarak Hükümetimiz Ardahan’a iki asır da olmadığı kadar yatırım yapmıştır, kamu yatırımı olarak Ardahan, Türkiye’de ilk sırada. Yatırımlarla gelişen bir il olmamıza rağmen halen daha göç vermekteyiz. Bu konuda bir eylem planı oluşturmamız lazım. Bu memleket bizim diyerek hareket ettiğimiz ve ortak bir çalışma yürüttüğümüz takdirde eminim ki bu konuya da bir açıklık getireceğiz.

Yeter ki, bugün burada bir araya gelen yerel iradeyi ortak bir çatıda buluşturalım. Bugün bizlerin bulunduğu makamlar geçicidir, her şeyin bir zamanı olduğu gibi bu zamanlar da gelip geçecektir fakat örgütler, yapılar kalıcıdır. Bu görevlerde bulunduğumuz süre içerisinde gerek yöneticisi olduğumuz derneklere, gerekse ilimize katkı sunacak projeler hayata geçirmeliyiz” diye konuştu.

Başkan Köksoy’un konuşmasının ardından katılımcılar söz alarak fikirlerini ve önerilerini tartışmaya açtılar. Çalıştay’da ayrıca ileri bir zamanda kurumsal olarak yeniden bir arada toplanma ve ikinci toplantıda göç başta olmak üzere birçok konuda eylem planı oluşturma yönünde fikir birliğine varıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler