Yetki artık Sağlık Sen'de

Yetki artık Sağlık Sen'de

MEMUR SEN'E BAĞLI SAĞLIK SEN KARS ŞUBESİ TÜM SAĞLIK KURUMLARINDA YETKİYİ ALDI

Yetki artık Sağlık Sen'de

MEMUR SEN’E BAĞLI SAĞLIK SEN KARS ŞUBESİ TÜM SAĞLIK KURUMLARINDA YETKİYİ ALDI

Sağlık Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Hasan Yazıcı, Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Kars Şubesinin tüm sağlık kurumlarında yetkiyi aldığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yazıcı şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar bu yıl 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle yapılan sendikalar arası sayımda Sağlık Sen yine yetkili olmuştur. Sağlık kurumlarının tamamında açık ara farkla yetkili olmaya hak kazanmıştır.1100 üye sayısıyla hem ilimizde hem de Ülke genelinde en büyük sivil örgütü unvanına kavuşmuştur.

Bu süreç zarfında emeği geçen Sağlık Sen Genel Başkanı Sayın Metin MEMİŞ’ e ve genel merkez yöneticilerine, Sağlık Sen Kars İl Yönetimine, Kadın Kollarımıza, İl ve İlçe İş yeri temsilcilerine, Üyelerimize ve bizi yalnız bırakmayan siz basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Arkadaşlar yetki üyemizin bize hak, hukuk mevzuatlarının takibi, maddi ve özlük haklarının korumasında, sendikal mücadelenin yapılması için verilen imzadır. Verilen bu imzaların karşılığında tüm sağlık çalışanlarının yanında ve hizmetinde olacağımızı belirtir hepsine teşekkür ederiz.

Değerli arkadaşlar sağlıkta dönüşüm olmuştur. Fakat çalışan bazında dönüşüm olmamıştır. Sağlıkta dönüşüm fiziki konumu kötü olan hastanelerde şehir hastaneleri seviyesine; hastanelerde rehin kalan hasta dönemine; hastanın doktor seçme dönemine; tek ambülanstan uçak ambulansa; ilaç kuyruk dönemleri bitmiş günümüzde her türlü ilacın buluna bildiği bir döneme girmiştir.

Fakat çalışan bazında bu seviyeler yakalanılmamıştır. Özelikle bölgemizde ve ilimizde şartlar diğer bölgelere göre biraz daha ağırdır. İlimizde kalın ve pahalı giyiyoruz. Arabamıza yazlık ve kışlık lastik takıyoruz.Üç ton kömür yakıyoruz.iş yerlerimizde kötü fiziki şartlar altında çalışıyoruz. Bu nedenlerden dolayı:

1-Bölgemizde maddi olarak gönüllü çalışan istiyoruz: Bu güne kadar yapılan mecburi hizmet ve rotasyon uygulamaları başarılı olamamıştır. Bölgemizde ücret farklılığı uygulanılarak gönüllülük sağlanılmalıdır.

2-Ek ödemelerimizin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz.

3-İlçe ve ilimizde yapılmakta olan hastanelerin bir an önce yapılarak teslim edilmesini istiyoruz.

4-İlimizde yeni yapılmakta olan yeni doğumevi hastanesi bölgemizde çocuk ve doğum hastasının çok olması münasebetiyle önem taşımaktadır. Garajıyla kreşiyle çocuk yoğun bakımı çocuk ve doğum üniteleri ile bölgeye hitap edecektir.

Kazanımlarımız

Promosyon ödemeleri, döner sermayenin sabitlenmesi. yüz binin üzerinde ki  4-B sağlık çalışanı kadroya alınması sağlandı, emeklilik ikramiyesi 5 250 TL artırıldı. Emekli maaşlarında 146 TL artış sağlandı, doğumda sonra nöbet muafiyeti ve süt izni getirilmiştir, yapılan iyileştirilmelerle döner sermaye artırılmıştır, Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN Sağlık Sen Türkiye buluşmasına katılarak sağlık çalışanına yıpranma payı, lisans tamamlama ve kurumlara kreş sözü vermiştir.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler