YGS İçin Hazırlıklar Tamam!

YGS İçin Hazırlıklar Tamam!

Bugün yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Kars Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Kafkas Üniversitesi rektörlüğü tüm hazırlıklarını tamamladılar.

YGS İçin Hazırlıklar Tamam!

Bugün yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Kars Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Kafkas Üniversitesi rektörlüğü tüm hazırlıklarını tamamladılar.

Sınavda, Milli eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer alacak. YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Türkçe Testi: 40 soru, Matematik Testi: 40 soru, Sosyal Bilimler Testi: 40 soru, Fen Bilimleri Testi: 40 soru olmak üzere toplam 160 soru sorulacak.

Sınav hakkında açıklamada bulunan Kars Valisi Günay Özdemir, “Öncelikle sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınav günü Valilik olarak her konuda her türlü tedbiri aldık. Sınava girilecek yerlerle ilgili güvenlikle ilgili ve sınava dışardan gelecek öğrencilerimizin rahat edebilecekleri tedbirleri aldık herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmayacağımıza inanıyoruz. Bu konuda Belediyemizde gerekli tedbirleri aldı. Ulaşım veya başka bir sıkıntıyla karşılaşmayacağımızı düşünüyoruz. Allah zihin açıklığı versin” dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise, “Kars Belediyesinin Pazar günü öğrencileri ücretsiz taşıyacağını bununla ilgili daha öncede sayın valimizle bir toplantı yaptık. Kredi yurtlar kurumu ile üniversitemiz arasında belediyemiz ek servis koydu. Özellikle öğrencilerimizin mağdur olmaması için aynı şekilde sınav günüde belediyenin tüm araçları öğrencileri taşıyacak.” dedi

Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan da, “Pazar günü yapılacak olan sınav için sayın Öalimiz başta olmak üzere belediyemiz, jandarma alay komutanlığımız ve emniyet müdürlüğümüz gerekli güvenlik tedbirlerini almış durumdalar. Bende sınav koordinatörü olarak görev yapacağım. Sınavın selameti ve hiçbir sıkıntı yaşamamaları için gerekli önlemleri aldık. Sayın valimizin himayesi altında tedbirler alınmıştır. İnşallah hiçbir sıkıntı olmadan sağlıklı bir şekilde sınavın geçmesini temenni ediyorum. Ben buradan tüm ülkemizde ve ilimizde sınava girecek olan öğrencilere başarılar diliyorum. İnşallah başarılı olurlar. Ayrıca sınav günü tüm il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak. Bu konuda ÖSYM’den gelen talimat gereği tüm sınavla ilgili il ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak.” şeklinde konuştu. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler