Yıldırım: Ardahan, Zulme ve Esarete Boyun Eğmedi

Yıldırım: Ardahan, Zulme ve Esarete Boyun Eğmedi

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Ardahan’ın Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Yıldırım mesajında; Birinci Dünya Savaşı sonrasında İngiliz ve Gürcülerin işgaline uğrayan Ardahan’ın uzun süre katliam ve zulme maruz kalmış olduğunu hatırlatarak, bu dönemde Ardahan halkının yılmayıp, bağımsızlık mücadelesi yolunda kahramanca savaşarak zulme ve esarete boyun eğmediğini söyledi.

Ardahan’ın Milli Şura Hükümetinin yerel kongre çalışmalarında öncelikli yerini aldığını da söyleyen Erdoğan Yıldırım mesajında: “1919 yılında yapılan 1. ve 2. Ardahan Kongrelerinin ardından uzun zamandan beri beklediği kurtuluş hayalini 23 Şubat 1921 tarihinde gerçekleştirdi. 23 Şubat öğleden sonra Gürcü Birliklerinin şehri boşaltmasından sonra Ardahan'a Türk Bayrağı çekildi.

Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Ardahan halkı da üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirerek, bugün bu topraklarda özgürce yaşamamızda önemli bir rol üstlenmiştir. Bu nedenle bizler yurdumuzun dört bir köşesinde kefensiz yatan, bayrağımızın hür ve özgürce dalgalanmasına sebep olan şehitlerimizin anısına sahip çıkarak vatanımızı bölmeye, bizleri kışkırtmaya yönelik tüm saldırıları birlik ve beraberlik içinde bertaraf etmeli, gücümüzü tüm dünyaya göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ardahan’ımızın 96. kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, canını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Ardahanlı hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler