Yıldırım: "Sözde Ermeni soykırımı siyasi bir yalandır"

Yıldırım: "Sözde Ermeni soykırımı siyasi bir yalandır"

Kars Türkiye İnsan Hakları ve Etik Kurul Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Sözde Ermeni Soykırımı Anma Günü ilanı hakkında açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

"Sözde Ermeni soykırımı iddiaları hiç bir  temeli olmayan, tarihi gerçeklere aykırı, siyasi bir yalandır." ifadesini kullanan Yıldırım'ın basın açıklaması şöyle:

"Türk milleti dünyanın neresin de olursa olsun insanlığının ve mazlum milletlerin dara düşenin, yanın da olmuş ve asla zülüm değil sevgi barış ve adalet götürmüştür. Ermeni soykırımı yoktur Ermeni yalanı vardır. Bu tarihi gerçeklerle ortadadır.

 Ermeni terörünü, emperyalist devletlerin ideolojisi ve Türklere karşı düşmanlık karakteri yetiştirdi. Onlar Ermenilere bağımsız bir devlet kurma vaadi vererek, onları Müslümanlara karşı nefret, kin, düşmanlık, kötülük ve iftira duyguları ve fırsat buldukça fiziksel zarar verme fikirleri etrafında eğittiler. Başkasının uygarlığına göz dikme karakterinde yetiştirdiler. Bu sebeple, her Ermeni terörist korundu ve mahkemelerde salıverildi. Yeni vahşilikler yapmaları için onları bu şekilde cesaretlendirdiler.

 Türk Milleti diasporanın ve destekçisi olan devletlerin  gerçeklere tamamen aykırı iddialarını ve iftiralarını asla kabul etmemiştir ve etmeyecektir. Altını çizerek belirtelim ki, Ermeni soykırımı yoktur, Türk Milleti'ne yapılan katliam vardır" diye konuştu.
Siz  Değil misiniz  Kars  ,Sivas , Erzurum  , Van da  bir çok mahzun İnsanı çoluk çocuk demeden katliam yapan. 
Siz Değil misiniz .1896 yılında 26 Taşnak İstanbul’da Uluslararası Osmanlı Bankası’nı ele geçiren,
Siz Değil misiniz

20’nci yüzyıl boyunca Ermeni terörü insanları katledip ve her defa da büyük Hıristiyan devletler tarafından cezadan kurtarılan

Siz Değil misiniz  1905 yılında Sultan Abdülhamit’e suikast düzenleyen.

Siz Değil misiniz  19 Haziran 1920 tarihinde Azerbaycan’ın eski Başbakanı Fatali Han Hoyski Tiflis’te şehit eden.
Siz Değil misiniz 15 Mart 1921 tarihinde Berlin’de Türkiye’nin İçişleri Eski Bakanı Talat Paşa şehit eden
Siz Değil misiniz 5 Aralık 1921 tarihinde Roma’da Veziriazam Said Halim Paşa şehit eden. 17 Nisan 1922 tarihinde Berlin’de Trabzon eski valisi Cemal Azmi . 25 Temmuz 1922 tarihinde ise Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Cemal Paşa Tiflis’te şehit eden... Daha neler  neler. Ne çabuk unuttunuz daha dün Azerbaycanlı kardeşlerimizin  kendi topraklarında katledilmesini, Hocalı Soykırımı’nın yapılmasını.
Biz unutmadık, unutmayacağız.

26 Nisan 2019 günü saat 11.00'de Ulu Cami önünde 104 yılı  Mezalimiz  Başkenti  Kars  programına Kanıtlarımız  ve tarihçilerimizle biz hazırız.  Başta Fransa Cumhurbaşkanı  Macron  olmak üzere soykırım destek veren devletleri ve tarihçileri  davet eden Yasin Aşkın Yıldırım, Ermeni mezalimin en acı örneklerinin Ulu Cami'de yaşandığını sözlerine ekledi."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler